Dudak dolgusu son yılların en popüler medikal estetik prosedürleri arasında ilk sıralarda gelmektedir. Dudak dolgusu dudaklarının daha estetik bir görünüme sahip olması amacıyla sıklıkla tercih edilen konforlu bir yöntemdir. Dudaklar kadınlar için güzelliğin en dikkat çekici ve önemli unsurlarının başında gelir. Bu nedenle dudaklarının görünümünden memnun olmayan kadınlar için dudak dolgusu enjeksiyonu işlevsel bir prosedürdür. Doğala uyumlu dolgu maddelerinin kullanıldığı dudak dolgusu enjeksiyonu kişi özelinde planlanabilen bir medikal estetik prosedürdür. Bu sayede uygulama yapılan kişinin doğal ve estetik açıdan tatmin edici bir dudak şekline sahip olması sağlanabilir.
Dudak dolgusu prosedürünün hasta özelinde planlanması ve uygulanması sayesinde kişi yüz şekline uygun ve estetik bir görünüm sağlayan simetrik ve feminen dudaklara sahip olabilirler. Dudak dolgusu tedavisinin diğer bir faydası, dudakların çeşitli nedenlere bağlı olarak zaman içersinde azalan hacmini geri kazandırmasıdır. Yüzdeki diğer bölgelerde olduğu gibi dudaklarda hacim kaybı da sık görülen bir durum olduğundan dudak dolgusu tedavisine başvuranların sayısı giderek artmaktadır.
Dudak dolgusu hem alt hem üst dudak oranını uyumlu bir şekilde artırmak ve dudaklarda yaş alma başta olmak üzere çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan hacim kaybını gidermek için uygulanabilen etkili bir medikal estetik prosedürdür. Dudaklara kaybettiği hacmi geri kazandırmak ve dudakların daha estetik bir görünüme sahip olmasını sağlamak için dudakların iç kısmına ve çevresine dudak dolgusu enjeksiyonu yapılabilir.
Yaygın görüş güzel ve çekici bir alt dudağın, üst dudağa göre üçte bir daha dolgun olması yönündedir. Ayrıca gülümseme sırasında diş etleri görülmemelidir. Dudakların genişliği, simetrisi, hacmi, alt ve üst dudaklar arasındaki orantı gibi pek çok etken dudakların güzel bir görünüme sahip olmasında rol oynar.
Dudakları normal kabul edilenden daha ince olan ya da yaş almaya bağlı olarak dudakları incelen kişilerin yüzünde yorgun ve mutsuz bir görünüm meydana gelebilir. Bu görünümü gidermenin en etkili yolu ise dudak dolgusu enjeksiyonudur. Dudak dolgusu yapılacak kişinin dudaklarının kenarından aşağı doğru sarkma olması halinde bu durumun giderilmesi amacıyla da dudak dolgusuna başvurulabilir. Diğer yandan dudak dolgusu enjeksiyonu sonrası doğal ve etkili sonuçlar almak için hasta özelinde yüz yapısıyla uyumlu bir görünüm sağlayacak şekilde planlama yapılmalıdır.
Dudak dolgusu prosedüründe hyaluronik asit bazı dolgu maddeleri kullanılır. Dudak dolgusu ile elde edilen sonuçlar genellikle 6 ila 12 ay arasında değişen sürelerde kalıcılığa sahiptir. Dudak dolgusunun ne kadar kalıcı olacağı çeşitli etkenlere bağlı olarak kişi özelinde değişebilir. Uygulama yapılan kişinin mimik kullanım alışkanlığı, kullanılan dolgu maddesinin özellikleri, enjekte edilen dolgu maddesi miktarı ve çevresel şartlar gibi çeşitli etkenler dudak dolgusu sonuçlarının kişi özelinde ne kadar kalıcı olacağını belirler. Önemli bir konu ise dudak dolgusu enjeksiyonu düzenli olarak yenilendiği takdirde dolgunun kalıcılık süresinin uzayabileceğidir.
Dudak dolgusu kişi özelinde planlanan bir prosedür olduğu için dolgu maddesinin herkeste aynı bölgelere enjekte edilmesi söz konusu değildir. Kişi özelinde ihtiyaçlar ve beklentiler değerlendirilerek dolgu enjeksiyonunun yapılacağı noktalar belirlenir.
Dudak dolgusu tedavisi uygulama kararı hasta özelinde yapılan değerlendirme sonucu verilir. Bunun için hasta muayene edilir, ihtiyaçları ve beklentilerinin gerçeğe uygunluğu değerlendirilir. Dudaktaki asimetriler ve hacim kazandırılması gereken bölgeler belirlenir. Bu sayede dudaktaki hangi bölgelere ne kadar dolgu maddesi enjekte edileceği kararı verilir.
Dudak dolgusu enjeksiyonu her hasta özelinde planlanması gereken yani kişiselleştirilebilen bir medikal estetik prosedürdür. Dudaklar özel yapıları gereği çok sayıda sinir sonlanmasına sahiptir. Bu nedenle dudak dolgusu enjeksiyonunun ilk adımı, uygulama bölgesine lokal anestezik etkili krem sürmek ve etki etmesini beklemektir. Bu sayede hastanın tedavi sırasında acı ya da ağrı hissetmesi önlenir ve sürecin konforu sağlanır. Uyuşmayla birlikte ince uçlu iğneler veya kanüller kullanılarak dudak dolgusu enjeksiyonu yapılır.
Dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra uygulama bölgesinde şişlik ve morluk oluşması son derece doğal bir durum olma özelliğine sahiptir. Ancak bu durumu minimize etmek için uygulanabilecek bazı yöntemler vardır. Bunların başında uygulama bölgesine ikişer saatlik aralarla on beş dakika süre boyunca soğuk kompres yapılması gelir.
Dudak dolgusu enjeksiyonunu takip eden ilk birkaç saatlik süre boyunca dudakları çok fazla büzüştürmemek uygulamanın başarısı ve sonuçların kalıcılığı açısından çok önemlidir. Dikkat edilmesi gereken diğer bir konu ise dudak dolgusunun yapıldığı gün yumuşak besinlerin yer aldığı bir beslenme programı uygulanmasıdır. Ayrıca hamam, banyo ve sauna gibi sıcak ortamlardan bulunmamak önemlidir.
Dudak dolgusu prosedüründen sonra hastaların özen göstermesi gereken konulardan bir diğeri, ağır spor aktivitelerinden uzak durmak ve güneş ışınlarına doğrudan maruz kalmamaktır. Enjeksiyon sonrası olası bir enfeksiyon gelişimini önlemek için uygulamadan sonra bir hafta süreyle havuza ve denize girmemek gerekir.
Dudak dolgusu enjeksiyonunun etkileri genellikle hemen fark edilir, ancak en iyi sonuçlar için birkaç gün beklemek gerekebilir. Bu süreçte, dolgu maddesinin dudak dokusuyla tamamen bütünleşmesi ve son formunu alması zaman alabilir. Dolgu maddesinin kalıcılığı kullanılan malzeme türüne ve kişinin metabolizmasına bağlı olarak değişebilir. Genellikle dudak dolgusu, 6 ila 12 ay arasında etkisini sürdürür ve sonrasında yeniden uygulanması gerekebilir. Ayrıca, düzenli kontrol ve gerektiğinde rötuş seansları, sonuçların uzun vadede korunmasına yardımcı olabilir. Bu süreçte doktorunuzun önerilerini dikkatle takip etmek, dudak dolgusunun kalitesini ve memnuniyet düzeyinizi artıracaktır.
Adres: Teşvikiye Mahallesi Teşvikiye Caddesi NO:28 Kat:3 Daire:4 Şişli / İstanbul
Telefon: +90 544 450 83 30
Mail: [email protected]
Günler | Saatler |
Pazartesi | 10:00–19:00 |
Salı | 10:00–19:00 |
Çarşamba | 10:00–19:00 |
Perşembe | 10:00–19:00 |
Cuma | 10:00–19:00 |
Cumartesi | 10:00–19:00 |
Pazar | Kapalı |