0 544 450 83 30 [email protected] Pzt - Cts: 10:00 - 19:00

Dudak Dolgusu Ödemi Kaç Günde Geçer?

Farklı yaş gruplarındaki bireylerin sıklıkla ilgi gösterdiği bir medikal estetik prosedür olan dudak dolgusu, dermal dolgu maddelerinin enjekte edilmesi yoluyla uygulanır. Dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra dudaklarda ödem görülmesi olağan bir durum olarak kabul edilir. Ancak ödemin nedeni, dermal dolgu maddeleri değil enjeksiyon sırasında kullanılan ince uçlu iğnelerdir.

Dudaklar son derece hassa bir yapıya sahip olduğu için enjeksiyon dudakta travmaya ve ödem oluşmasına neden olur. Enjeksiyona bağlı gelişen ödem genellikle birkaç gün içerisinde kendiliğinden düzelir. Bu süreçte hem ödem oluşumunu azaltmak hem bireyin konforunu artırmak için nazikçe buz kompresi yapılabilir. Ödeme ek olarak dudak dolgusundan sonra rahatsızlık hissine neden olmayacak düzeyde his kaybı ve uyuşma da yaşanabilir.

Tıpkı botox prosedüründe olduğu gibi dudak dolgusu enjeksiyonu da kalıcı değildir. Dermal dolgu maddeleri enjekte edildikleri bölgede etki sağlar ve bu etki belirli bir süre sonra kaybolur. Ancak dudak dolgusunun daha uzun süre etkili olması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

Dudak dolgusu ne kadar kalıcı sorusuna ise verilebilecek standart bir yanıt yoktur. Enjeksiyonda kullanılan dermal dolgu maddesinin özellikleri, enjekte edilen doz, uygulanan teknik, kişinin yapısal özellikleri, uygulamayı gerçekleştiren doktorun uzmanlığı ve deneyimi gibi pek çok farklı faktör dudak dolgusunun kalıcılık süresini etkileyecektir. Bu süreçte etkili olan diğer bir faktör ise uygulama öncesi ve sonrasında doktorun önerilerine ne ölçüde uyulduğudur.

Dudak Dolgusu Ödemi Nasıl Geçer?

Tüm dolgu uygulamalarında olduğu gibi dudak dolgusundan sonra da enjeksiyon bölgesinde ödem oluşması doğaldır. Ancak ilk kez dudak dolgusu yaptıracak kişiler bu konu hakkında mutlaka bilgilendirilmelidir.

Dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra birkaç gün boyunca öpüşülmemesi gerekir. Erken dönemde öpüşmek dudaklardaki şişliği artırabilir, morarmaya ve iç dokularda kanama oluşmasına yol açabilir. Enjeksiyon noktalarının basınçtan etkilenmesi kanamaya sebep olabilir. Dolgu maddesi enjeksiyonunun erken döneminde dudaklardaki dokular hassastır. Bu nedenle dudak kasları yorulmamalıdır.

Dudak dolgusundan sonra sigara içilmesi de önerilmez. Sigara içmek, dudaklarda basınçlı vakum etkisi yaratır. Ayrıca içerdiği zararlı maddeler dolayısıyla yeni işlem görmüş dudaklarda riske neden olabilir. Bu nedenle enjeksiyondan sonra 2 ila 3 gün sigara kullanılmamalıdır.

Dudak kaslarının yorulmasına neden olabileceğinden dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra pipet kullanmamak gerekir. Dolgu enjeksiyonundan sonra oluşan ödem, dudakların herhangi bir basınca maruz kalmaması ve yorulmaması durumunda daha çabuk atılır. Dudaklar basınca maruz kaldığında simetri ya da topaklanma gibi istenmeyen durumlar yaşanabilir.

Dudak dolgusu enjeksiyonundan önce alkol tüketildiği takdirde dudaklar beklenilenden daha fazla şişebilir. Ödemin atılması da zorlaşır. Bu yüzden uygulama öncesi alkol tüketimine ara vermek ve uygulamadan sonra ödem atıp dudak dolgusu oturana dek alkol tüketmemek önemlidir.

Dudak Dolgusu Kaç Günde Oturur?

Estetik bir görünüm en önemli unsurlarından biri şüphesiz dudaklardır. Bu nedenle pek çok kişi hacimli, dolgu ve şekilli dudaklara sahip olmak ister. Dudaklarda istenilen görünümü elde etmek için en etkili ve pratik yollardan biri ise dudak dolgusudur.

Dudak dolgusu, dermal dolgu maddelerinin dudaklarda kişi özelinde belirlenen noktalara enjekte edilmesiyle gerçekleştirilir. Bu sayede dudaklar daha estetik ve hacimli bir görünüme sahip olabilir. Dudak dolgusu görsel estetiği güçlendirerek kişinin öz güveninin artmasına da katkı sağlar.

Dudak dolgusu enjeksiyonunun estetik açıdan tatmin edici ve doğal görünümlü sonuçlar sağlaması için alanında uzman ve deneyimli doktorlar tercih edilmelidir. Bu sayede hem başarılı sonuçlara ulaşmak hem de olası bir yan etki yaşanması riskini minimize etmek mümkün olabilir.

Dudak dolgusu prosedürü kapsamında hyaluronik asit içerikli dermal dolgu maddelerinin doğru noktalara ve doğru dozlarla enjekte edilmesi durumunda dudaklara daha hacimli, şekilli ve dolgun bir görünüm kazandırmak mümkün olabilir.

Dudak Dolgusu Neden Tercih Edilir?

Etkili bir medikal estetik prosedür olan dudak dolgusu, dudaklara daha fazla hacim ve kişiye daha genç bir yüz ifadesi kazandırmak için uygulanır. Dudaklar zaman içerisinde başta yaş alma olmak üzere çeşitli nedenlerle hacimsiz ve ince bir hâl alabilir. Bu durum, yüzde mutsuz ve üzgün bir ifadeye neden olabilir. Bu aşamada ise devreye dudak dolgusu girer.

Dudaklara enjekte edilen hyaluronik asit içerikli dermal dolgu maddeleri; dudakların daha kontürlü ve hacimli olmasını sağlar. Dudak dolgusu normal şartlar altında vücutta herhangi bir zarara ya da kişide bir yan etkiye neden olmaz. Tabii ki bunu sağlamak için dudak dolgusunu uzman ve deneyimli bir doktorun yapması gerekir.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu hem erkeklere hem kadınlara uygulanabilen bir medikal estetik prosedürdür. Dudak dolgusu enjeksiyonunun sağladığı sonuçlar genellikle 6 ila 12 ay kalıcılığını korur. Bu sürenin ne kadar olacağı birçok farklı faktöre bağlı olarak kişi özelinde değişebilir.

Dudak dolgusu yaptıracak kişi sigara, alkol ve kafein kullanıyorsa uygulama öncesi bunlara ara vermelidir. Dudak dolgusunun yapılacağı gün dudaklarda ve çevre bölgede makyaj olmamalı, bölge tamamen temizlenmelidir.

Dudak dolgusuna başlamadan önce hedef bölgeye lokal anestezik etkili krem sürülerek bölgenin uyuşması beklenir. Bu sayede hastanın enjeksiyona bağlı olarak hissedebileceği acı ya da ağrı hissi minimize edilir. Enjekte edilecek dolgu maddesinin miktarı kişi özelinde dudakların mevcut durumuna ve elde edilmek istenen sonuca göre belirlenir. Doz ve enjeksiyon noktaları belirlendikten sonra dolgu maddesi ince uçlu iğneler yardımıyla bölgeye enjekte edilir.

Dudak Dolgusu Kaç Yaşında Yapılır?

Dudaklar yüz bölgesinde dikkat çekici bir noktadır ve dişiliğin ifadesidir. Yaş almayla birlikte dudaklar kırışık incelebilir. Bazı kişilerin dudakları ise doğuştan incedir. Dudakların belirgin ve çekici olmaması, kadınlarda öz güven kaybına yol açabilir. Dudaklara daha estetik bir görünüm kazandırmak için hızlı ve etkili bir yöntem olan dudak dolgusu uygulanabilir.

Dudak dolgusu enjeksiyonunda, insan vücudunda doğal olarak bulunduğundan herhangi bir negatif reaksiyona yol açmayan ve geçici dolgunluk sağlayan hyaluronik asit içerikli dolgu maddeleri kullanılır. Hyaluronik asit nemlendirme ve yüksek su tutma kapasitesi ile dikkat çeker. Hyaluronik asitten üretilen dolgu maddelerinde moleküller birbirine çapraz bağlarla bağlanır ve aynı bölgede toplanma sağlanır.

Dudak dolgusu enjeksiyonunun etkili ve doğal sonuçlar sağlaması için kullanılan hyaluronik asit içerikli dolgunun kalitesi ve hangi doz uygulandığı çok önemlidir. Dudak dolgusu genel olarak 18 yaş üzerindeki kişilere uygulanmakla birlikte uygulama kararı yapılan değerlendirmenin ardından kişi özelinde verilir.

Bir yanıt yazın

Gönder
Merhabalar, sizlere nasıl yardımcı olabilirim?