Nasolabial dolgusu yüze uygulanan geçici bir çeşit estetik dolgudur. Nazolobial bölge burnun iki yanından başlayan ve dudak kenarlarına inen hatta verilen isimdir. Burun ve çene arasında, yanak içi ve dudak kenarı da dahil olmak üzere kalan kısım bu bölgeyi oluşturur. Dolgu işlemi bu alanda gerçekleştirildiğinden söz konusu uygulama da bölgenin ismini almıştır. Nazolabial çizgilerin oluşumunun temel sebebi yaşlanmadır; ama kişinin fenotipi de bu çizgilerin oluşum zamanı, derinliği ve diğer özellikleri üzerinde etkilidir.
Genetik ya da çevresel etmenler, stres, beslenme bozuklukları ve benzeri sebeplerle oluşan cilt deformasyonları sonucunda “üzgün surat” ifadesine yol açan çizgiler burun kanatları ve dudaklar arasında oluşmaktadır. Bu çizgilerin ortadan kaldırılması için kullanılan, cerrahi olmayan ideal estetik müdahale ise dolgu yöntemidir. Dolgu içeriğinde Hyaluronik asit vardır ve bu nazolabial bölgede yer alan gülme çizgilerine enjekte edilir.
Nasolabial Dolgusu Neden Yapılır?
Burun kanatlarından aşağıya doğru inen ve yüz ifadesinde önemli değişikliklere sebep olan çizgiler, olgun ve yorgun bir görüntünün de sorumlusu olabilmektedir. Ayrıca genel mutsuz bir ifade, gayri ihtiyarı olarak, yüzde bu çizgiler nedeni ile belirmektedir. Yüzdeki bu ifadenin doğal formuna yeniden kavuşturulması için nasolabial dolgusu günümüz estetik gelişmelerinin getirdiği faydalı bir yöntem olarak öne çıkmaktadır. Daha genç, optimist ve dinç bir görünüm için nasolabial çizgilerden kurtulmak şarttır.
Özellikle çok derinleşmiş ve yüzün anatomik yapısının algılanmasını olumsuz yönde etkileyen çizgiler her ortamda gereksiz ciddi bir yüz ifadesine sebep olmaktadır. Bu durum sosyalleşmenin de önüne geçmekte, kişinin psikolojik olarak da zafiyetine sebep olmaktadır. Tüm bu sebepler, dolgu uygulamasının yapılmasının temel nedenleri arasındadır.
Nasolabial Dolgusu Nasıl Yapılır?
Nasolabial dolgusu uygulama öncesi ve sonrası aşamalardan oluşmaktadır.
–Dolgu işlemine başlamadan evvel tüm yüz muayenesi yapılır.
–Yüz muayenesi ile yüzün oran değerlendirmesi gerçekleştirilir.
–Bu değerlendirme esnasında nazolabial çizgilerin derinliği, uzunluğu ve bu çizgilerle birlikte yüz ifadesine etki eden diğer cilt problemleri teşhis edilir.
–Bu teşhisin yapılmasının ana sebebi yüzün bir bütün olarak değerlendirilmesidir. Yüzde bir bölgeye yapılan müdahale diğer bölgelerdeki sorunlar giderilmediği sürece beklenen etkiyi göstermeyebilir. Bunun ötesinde, diğer cilt problemleri göz ardı edilerek yapılan estetik müdahale, söz konusu problemlerin artışına ya da yeni problemler ortaya çıkmasına neden olabilir.
–Çizgi derinliği ve deri hassasiyetine göre işlemin yapılacağı seans sayısı belirlenir. Çok derin çizgilerde tek seans yerine çoklu seans ile daha etkili sonuç almak mümkün olabilmektedir.
–Tüm tarama ve değerlendirmeler yapıldıktan sonra dolgu işleminin yapılacağı alan tamamı ile steril hale getirilir.
–Sterilize edilmiş cilt üzerine anestezik krem sürülür ve cildin tamamı ile uyuşması için beklenir.
–Ön muayene ve değerlendirme aşamasında belirlenen dozdaki Hyaluronik asit belirlenen uygulama noktalarına enjekte edilir.
–Dolgu işlemi yaklaşık olarak 15 dakika sürmektedir.
–Dolgu işlemi tamamlandıktan sonra yüz ifadesindeki değişim anında görülebilecektir.
–Uygulamaya ait sonuçların tam olarak yüze yerleşmesi yaklaşık olarak 3 – 4 günü bulmaktadır.
–Enjeksiyon yöntemi ile yapılan bir uygulama olduğu için yüzde ödem oluşma ihtimali vardır.
–Muayene ve uygulamaya ait tüm süreçlerin uzman kişilerce yapılması sağlığınız açısından son derece önemlidir.
–İşin uzmanı tarafından yapılmayan uygulamalarda beklenmeyen ve arzu edilmeyen komplikasyonlar ortaya çıkabilir.
Nasolabial Dolgusu Kimler İçin Uygundur?
Nasolabial dolgusu yaptırmak için yüz ifadenizin isteminiz dışında aldığı şekillere bakarak kendiniz karar verebileceğiniz gibi estetik uzmanları ile yapacağınız görüşme sonrasında da bu karar alınabilir. Bulunduğu yaştan daha olgun bir yüz ifadesine sahip olanlar, nasolabial çizgileri belirgin şekilde derin olanlar, üzgün yüz ifadesine sahip olanlar ve yanaklarında çökme olanlar bu dolgu yönteminden istifade edebilirler. Yeni başlayan çizgilerin önüne geçerek cilt bakımını desteklemek için de estetik uzmanından dolgu tavsiyesi alınabilir. Bu yöntemin kimler için uygun olduğu kadar kimler için uygun olmadığı da önemlidir.
–Dolgu için kullanılan hyaluronik aside, cildi uyuşturmak için kullanılan anestetik etkiye sahip kremlere, enjeksiyona karşı alerjik reaksiyonu ya da hassasiyeti olan kişiler,
–Kronik hastalığı olanlar,
–Kalp hastaları,
–Diyabet hastaları,
–Gebeler,
–Emziren anneler,
–Bağışıklık sistemi hastalığı olanlar,
–Sürekli ya da geçici olarak kan inceltici kullanan kişiler için bu estetik dolgu yöntemi tavsiye edilmemektedir.
Nasolabial Dolgusu Avantajları Nelerdir?
Estetik müdahalelerin vücuda olduğu kadar kişinin özgüvenine de olumlu etkileri vardır. Nasolabial dolgusu ile:
–Daha dinç ve genç bir görünüm elde edilir.
–Nazolabial çizgiler nedeni ile yüze yerleşmiş olan üzgün ifade giderilir.
–Yüzün ve bedenin genel ifadesi olumlu yönde değişir.
–Cilt daha yumuşak ve hacimli bir görünüm kazanır.
–Dudak kenarları da dahil olmak üzere nazolabial bölgede daha dolgun ve gergin bir görünüm elde edilir.
–Cildin nemlenmesine katkı sağlanır.
–Uygulama yapılan alanda kolajen tetiklenir.
–Yüzdeki yaşlanma belirtileri en aza indirilir.
–Yüz hatlarındaki deformasyonla ilgili özgüven eksikliklerinin giderilmesine katkı sağlar.
Nasolabial Dolgusunun Yaşı Var Mıdır?
Tüm estetik uygulamalarda olduğu için nasolabial dolgusu için de tavsiye edilen yaş alt limiti 18’dir. 18 yaş altındaki gelişim çağında olan bireylerin bu tarz müdahalelere tıbbi zorunluluklar haricinde başvurması tavsiye edilmektedir. Genellikle orta yaş ve üstü bireyler tarafından tercih edilen dolgu uygulamalarında, yaş skalasından ziyade ihtiyaç hali gözetilmektedir. Nasolabial bölgede bariz müdahale gerektiren durumlar için 18 yaşından sonrası yaş gruplarında herhangi bir dönem uygulama yapmak için uygun olabilmektedir. İleri yaştaki bireylerin estetik müdahale başvurularından evvel cildiye dahil olmak üzere ilgili branş doktorlarından tavsiye almaları kendi sağlıkları açısından son derece önemlidir.
Nasolabial Dolgusu Yaptırmak Ne Kadar Kalıcı?
Daha kalıcı bir dolgu için muhakkak işin eğitimli ve tecrübeli uzmanından hizmet almak gerekmektedir. Kalıcılık kadar kişi sağlığı da yine yapılan işlemin uzman elinden olması ile doğrudan alakalıdır. Kalıcılığı artırmak ve uygulamanın arzulanan etkilerini engellememek için dolgu işleminin sonrasındaki birkaç gün boyunca çok sıcak su ile yüz yıkanmamalı, duş alınmamalı, hamam ve sauna gibi sıcak ortamlara girilmemeli, makyaj yapmaktan ve önerilmeyen cilt ürünlerini kullanmaktan kaçınılmalıdır.
Yaa Mükemmel bi Doktor kendisi dudaklarıma bayılıyorumm her aynaya baktikca 😍
Özgür Özyurt
2023-08-03
Oldukça ilgili ve yaptığı işlemlere çok özenen bir doktor. Sorularımı detaylı bir şekilde yanıtladı ve işlem sonrası takibini de sağladı. Tüm medikal estetik uygulamaları için gönül rahatlığıyla öneriyorum.
Sümeyye Çakmak
2023-07-15
Herkese tavsiye ederim gerçekten işinde çok iyi ve eli çok hafif 🙏
ebru s.
2023-06-01
Mutlu bey, güler yüzü ve samimiyeti ile tüm sorularıma sabırla cevap verdi. Gelecekte de ziyaret etmeyi planlıyorum. Ayrıca kolay kolay kimseyi hele de sağlık ve estetik konularında tavsiye etmez iken Mutlu beyi gönül rahatlığıyla tevsiye edebilirim.
asdfgasdasd
2023-05-03
Eli hafif doktoruma tesekkur ediyorum
Sultan Sakinci
2023-05-03
Mutlu beyle dolgu ve botox işlemleri yaptık, öncelikle söylemeliyim ki dolgu yaptırmak acılı bir işlem değilmiş, bugüne kadar yanlış yapmışlar:) Hem çok doğal ve güzel sonuçlu oldu hem de pozitif enerjisi ile günümüzü güzelleştirdi. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Tek sorun çok yoğun olması, erkenden aramak lazım
nazan F
2023-04-27
Arkadaşımın tavsiyesi üzerine Mutlu Beye botoks yaptırdım, cok memnun kaldım. İlgili ve sıcakkanlı biri.
Nazolabial Dolgu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Nazolabial dolgu ne sıklıkla uygulanır?
Nazolabial dolgu, burun kanatlarından ağız kenarına inen çizgileri giderme amacıyla uygulanan bir medikal estetik prosedürdür. Nazolabial dolgu enjeksiyonunun ardından hastanın doğal ve estetik açıdan tatmin edici bir görünüme kavuşması halinde, sonraki iki seansın 6 ay arayla yapılması söz konusu olabilir. İlk 3 uygulamadan sonra nazolabial dolgunun kalıcılığına bağlı olarak prosedür yılda bir kez tekrarlanabilir. Böylece uygulama bölgesinde oluk görünümünün yeniden oluşması önlenir ve estetik görünümün daha uzun süre kalıcı olması ve devamlılığı sağlanabilir.
Nazolabial çizgiler neden oluşur?
Burun kanatlarından başlayarak ağız çevresine kadar ulaşan nazolabial çizgiler; yaş alma, genetik faktörler ve yoğun mimik kullanımı gibi etkenlere bağlı olarak zaman içinde derinleşebilir. Ayrıca çizgi ve kırışıklık görünümü çoğalabilir. Bu görünümden kurtulmak, daha canlı ve genç bir görünüme sahip olmak isteyen kişiler nazolabial dolgu enjeksiyonu sayesinde yüzlerinde oluşan mutsuz ve yorgun görünümden kurtulabilirler. Ayrıca cildi yenileme ve cilde daha gergin bir görünüm kazandırma imkanı da nazolabial dolgu enjeksiyonu ile elde edilebilir. Ciltteki kolajen üretiminin artmasıyla birlikte hastanın ağız bölgesi hacim kazanıp yumuşak bir görünüme ulaşır.
Nazolabial dolgu öncesi yapılması gerekenler nelerdir?
Nazolabial dolgu enjeksiyonundan önce hasta muayene edilerek cilt yapısı ve nazolabial çizgilerin mevcut durumu değerlendirilir. Dolgu cilt altına bir anda enjekte edilmediği için uygulamanın kaç seans şeklinde gerçekleştirileceği, hangi noktalara ve hangi doz dolgu maddesi enjekte edileceği planlanır. Ayrıca doktorun bu aşamada enjeksiyon süreci ve sonrasına ilişkin hastayı detaylı bir şekilde bilgilendirmesi gerekir. Önerilen, nazolabial dolgu yaptırmak isteyen kişilerin en az iki hafta önce randevu alması, görüşme sırasında herhangi bir hastalığı ve düzenli olarak kullandığı ilaçlar varsa doktorunu bilgilendirmesidir.
Nazolabial dolgu uygulamasının etki süresi ne kadar?
Hyaluronik asit içerikli dolgu maddelerinin kullanıldığı tüm medikal estetik prosedürler gibi nazolabial dolgu uygulaması da kalıcı değildir. Nazolabial dolgu enjeksiyonunun ne kadar süreyle etkili olacağı hasta özelinde kullanılan dolgu maddesinin kalitesi, dolgunun enjekte edildiği alanın hareketliliği, uygulama bölgesinin mevcut durumu, enjekte edilen doz miktarı ve kişinin günlük su tüketimi gibi çeşitli unsurlardan etkilenir. Tüm bu unsurlara bağlı olarak nazolabial dolgu uygulamasının etkisi 9 ila 18 ay arasında sürer. Prosedürün başarılı ve etkili olması için en önemli unsurlardan biri, nazolabial dolgunun alanında uzman ve deneyimli doktorlar tarafından kaliteli dolgu malzemeleri kullanılarak yapılmasıdır.
Nazolabial dolgu tekrar yaptırılabilir mi?
Nazolabial dolgu ortalama 9 ila 18 ay arasında etkisinin sürdüren bir prosedürdür. Dolgu enjeksiyonunun etkisini kaybetmesiyle birlikte uygulama bölgesi eski görünümünü geri kazanır. Bu tür durumlarda hastanın istemesi ve doktorun onaylaması halinde nazolabial dolgu tekrar yaptırılabilir. İnsan vücudu her ne kadar dermal dolgu maddelerini belirli bir süre sonra emip yok etse de, nazolabial dolgu enjeksiyonunun düzenki olarak tekrarlanması, uygulamanın kalıcılık süresini artıran bir faktör haline gelebilir.