0 544 450 83 30 [email protected] Pzt - Cts: 10:00 - 19:00
goz-altı-torbasi

Göz Altı Torbaları Nasıl Geçer?

Göz altı torbaları, kadın erkek fark etmeksizin her bireyin estetik kaygılar yaşamasına neden olan durumlardan biridir. Göz altı torbaları, çok ciddi boyutta olmadığı ve herhangi bir hastalıktan kaynaklanmadığı sürece tedavisi gerekmese de; estetik kaygıları gidermek ve daha iyi bir görünüm elde edebilmek için sıklıkla medikal estetik prosedürlere başvurulur.

Göz Altı Mezoterapisi

Yaş alma, uykusuzluk, zararlı yaşam tarzı alışkanlıkları, genetik etkenler ve diğer çeşitli etkenlere bağlı olarak zaman içinde göz altında ince çizgiler ve koyu renkli halkalar ortaya çıkabilir. Göz altı mezoterapisi bu durumu gidermek amacıyla uygulanabilen bir medikal estetik prosedürdür.

Göz altı mezoterapisi alanında uzman ve deneyimli doktorlar tarafından uygulanmalıdır. Başarılı bir prosedür için gereken diğer bir unsur ise kişi özelinde planlama yapılmasıdır. Göz altı mezoterapisi yapılmadan önce hasta muayene edilir ve prosedüre uygun olup olmadığı değerlendirilir. Dikkat edilmesi gereken diğer unsurlar ise enjekte edilen malzemenin kalitesi ve doğru dozun uygulanmasıdır.

Konforlu bir medikal estetik prosedür olan göz altı mezoterapisi hem kadınlara hem erkeklere uygulanabilir. Prosedür kapsamında birçok farklı vitamin, hormon, enzim ve bitki özleri gibi cildi sıkılaştırma etkisine sahip maddelerden oluşan bir kokteyl hedef bölgeye enjekte edilir. Cerrahi kesi ve genel anestezi gerektiren bir prosedür olmadığı için hem uygulama süresi kısadır hem de bir iyileşme süresine gereksinim duyulmaz. Hasta uygulamanın ardından günlük yaşantısına kaldığı yerden devam edebilir.

Göz Altı Işık Dolgusu

Göz altı ışık dolgusu; göz altı bölgesinde aşırı yorgunluk, gereğinden az ya da fazla uyku ve kötü yaşam tarzı alışkanlıkları gibi nedenlere bağlı olarak oluşan problemleri gidermek için sıklıkla uygulanan diğer bir medikal estetik prosedürdür. Göz altı bölgesindeki sarkma, çökme ve şişlik gibi sorunları gidermek için göz altı ışık dolgusundan faydalanılabilir.

Göz çevresi cildinin altında bulunan yağ yastıkçıkları zaman içinde azalabilir, cilt altı destek dokusunun kalınlığı azalıp göz çevresinde çökme oluşabilir. Bunun sonucunda ışığın geliş açısına bağlı olmak kaydıyla gölgelenme veya göz çevresi bölgesinde daha koyu renkli bir görünüm ortaya çıkabilir. Göz çevresindeki deri mekanik olarak gerilince renkteki koyulaşma ortadan kalkabilir.

Göz altı ışık dolgusu her ne kadar etkili bir medikal estetik prosedür olsa da, ileri yaşa bağlı olarak ortaya çıkan deformiteleri gidermek için uygulanması söz konusu değildir. Deri çok fazla kırışmadıysa, kas tabakasında gevşeme yoksa, torbalar çok hafifse ve hacim kaybı ileri düzeyde değilse göz altı ışık dolgusundan faydalanılabilir.

Göz altı ışık dolgusu prosedürü ile derin cilt dokularının nem seviyesi artırılabilir, cilt tonu düzeltilebilir. Ayrıca cilt elastikiyeti, yumuşaklığı ve pürüzsüzlüğü artırılabilir. Uygulamanın ardından cilt daha fazla ışık yansıttığı için göz çevresi bölgesinde daha parlak ve canlı bir görünüme sahip olunabilir.

Göz Altı Torbaları Nasıl Oluşur?

Göz altı torbaları ya da göz altı şişliği, en sık rastlanan cilt sorunlarından biridir. Gözün hemen alt kısmında oluşacak bölgede şişkinliğe yol açar. Göz altı morluklarına neden olabilen şişkinlikler sonucunda kişinin yüzü olduğundan daha yaşlı ya da yorgun görünebilir. Bu durum estetik açıdan kaygılara ve kişinin öz güven eksikliği yaşamasına yol açabilir. Göz çevresindeki cilt dokusu çok hassas ve ince bir yapıya sahip olduğu için pek çok farklı neden göz altı torbalarına ve morarmalarına sebep olabilir.

Göz Altı Torbaları Neden Oluşur?

Göz altı torbalarına neden olan en önemli etkenlerden biri yaş almadır. Yaş almanın etkileri genellikle ilk olarak kişinin göz çevresi cildinde ortaya çıkar. Yaş almaya bağlı olarak göz altlarında torba oluşması sık görülen bir durumdur. Yaşlanmanın doğal bir sonucu olarak gelişebilen bu durumda göz kapaklarında bulunan destekleyici kaslar ve göz çevresindeki dokular zayıflayıp gevşer. Gözler ve göz kapakları için bir destek olarak görev yapan yağ bezeleri gevşeyince cilt aşağı doğru sarkmaya başlar. Sarkmalardaki boşluklara sıvı birikmesi ile birlikte şişlikler torba şeklini alır.

Elbette göz altı torbalarının oluşum sürecini hızlandıran farklı etkenler olduğu gerçeği de göz önünde bulundurulmalıdır. Göz altı torbaları, kişinin yüzünde yorgun ve yaşlı bir ifade oluşmasına neden olabilir. Uykusuzluk, yorgunluk, genetik etkenler, ilaç reaksiyonlar ve aşırı tuz tüketiminden kaynaklanan sıvı tutulması gibi etkenler de göz altı torbalarının nedenleri arasında sıralanabilir. Bunlara ek olarak egzama, fiziki stres, kötü beslenme alışkanlıkları, ısı değişiklikleri, ağlama, hormonal bozukluklar, uyku bozuklukları, burun ve solunum sorunları da göz altı torbası oluşmasına sebep olabilir.

Göz altı torbalarının oluşum nedenleri arasında beslenme şekli de önemli bir rol oynar. Aşırı tuz tüketen kişilerin vücudunda zaman içinde fazla miktarda tuz birikir. Biriken tuzlar böbrekleri yorarak göz altı torbalarının anı sıra çeşitli hastalıklara neden olabilir.

Demir eksikliği, alerjik rinit, sinüs enfeksiyonları, cilt elastikiyetinin kaybedilmesi, gıda ve toz alerjileri ise göz altı torbalarının oluşmasına neden olan faktörler arasında sıralanabilir. Aşırı kafein tüketen kişiler de göz altı morlukları ve şişkinlikleri yaşayabilir. Ayrıca hormonal düzensizliklerin fazla olduğu gebelik döneminde göz altı torbalanması, morluğu ve şişliği yaşanması riski daha yüksektir.

gozalti

Hangi Vitamin ve Mineral Eksikliği Göz Altı Torbalarına Neden Olur?

Cildin ve dokuların onarılması, yenilenmesi ve göz altı bölgesinin sağlığının korunması sürecinde vücudun ihtiyaç duyduğu bazı vitamin ve mineraller vardır. Bu vitamin ve mineraller eksik olduğunda ise göz altı torbaları ve halkaları oluşabilir. Peki, eksikliği durumunda doğrudan ya da dolaylı olarak göz altı torbası oluşumuna neden olan vitamin ve mineraller nelerdir?

Cilt sağlığı için temel vitaminlerden biri C vitaminidir. Cildi güneşin zararlı etkilerine karşı koruyan C vitamini aynı zamanda kolajen üretimini destekler ve cildin nem dengesini korumasına yardımcı olur.

E vitamini cilt tonunu iyileştirerek ciltteki yaşlanma belirtilerini geciktirmeye yardımcı olur. Cildin nem dengesini sağlayarak göz altı bölgesindeki cilt yapısını korur. A vitamini, hücre yenilenmesini teşvik etme özelliğine sahiptir. Cilt gözeneklerini sıkılaştırır ve göz altı dokularının yenilenmesini destekler. Göz altı dokularının ve cilt yapısının yenilenmesi sürecine katkı sağlar.

B vitaminleri yani B6, B9 ve B12; hücre yenilenmesi ve kolajen üretimi sürecinde kritik bir rol üstlenir. Böylece göz altı torbalarının oluşumunu desteklemek mümkün olabilir. Demir, oksijenin kandaki dolaşımını destekleyen ve besin açısından zengin bir mineraldir. Cilt tonunu iyileştirmeye ve hücre yenilenmesine yardımcı olur.

Antioksidan etkisiyle cilt sağlığını destekleyen selenyum, cilt nemini koruma özelliğine sahiptir. Bu sayede göz altı dokusunun canlanmasına katkıda bulunur. Yara iyileşmesini teşvik eden çinko, cilt dokularının yenilenmesine yardımcı olur. Melanin üretiminde rol alarak cilt tonunun iyileştirilmesini destekler ve göz altı torbalarının belirginliğini azaltır.

Omega-3 yağ asitleri, cilt sağlığını destekleme özelliğiyle göz altı torbalarının oluşmasını önler. Omega-3 eksikliği durumunda cilt kuruluğu yaşanabilir ve göz altı torbaları belirginlik kazanabilir.

Bir yanıt yazın

Gönder
Merhabalar, sizlere nasıl yardımcı olabilirim?