0 544 450 83 30 [email protected] Pzt - Cts: 10:00 - 19:00

Çene Dolgusu Ne Zaman Oturur?

Çene, insan yüzünün şeklini belirleyen en önemli unsurlardan biridir. Çenenin şekli ve formu, bireyin yüz güzelliği ve uyumuyla doğrudan bağlantılıdır. Çene ve çene ucu yaş alma ve genetik faktörlere bağlı olarak ideal olarak şeklini kaybedebilir. Bunun sonucunda yüz uyumu ve estetik orantı bozulabilir.

Çeneye olması gereken ideal formu kazandırmak, çenedeki mevcut yapısal bozuklukları gidermek ve çeneyi yüz şekliyle uyum sağlayacak şekle ameliyatsız getirmek için çene dolgusu prosedürüne başvurulabilir. Çene dolgusu prosedürü sayesinde herhangi bir cerrahi prosedür yani kesi ya da dikiş gerekmeksizin çene hattında pek çok düzeltme ve şekillendirmenin hızlı ve kolayca yapılması mümkündür.

Çene dolgusu, çene estetiği kapsamında en çok tercih edilen prosedürlerden biridir. Çene dolgusu ile çenedeki asimetri, eşitsizlik ve çukurluk gibi pek çok farklı sorun düzeltilebilir. Ayrıca çene yüz şekliyle uyumlu bir görünüm kazanması için şekillendirilir.

Çene ucu, yüzün genel görünümünü oluşturan en önemli unsurlardan biri olma özelliğine sahiptir. Çene ucu belirgin olmadığında ya da olması gerekenden daha geride konumlandığında yüzde estetik açıdan hoş olmayan bir görünüm meydana gelir. Burun, alın ya da elmacık kemikleri gibi kısımlar olduğundan daha büyük görünebilir. Bu sorunları ortadan kaldırmak için çene dolgusu tercih edilebilse de, çene dolgusuyla elde edilecek sorunların yetersiz kaldığı durumlar da olabilir.

Bu olasılığa karşı, çenede şekil bozukluğu olan kişiler bir uzmana başvurmalı ve en uygun tedavi yöntemi yapılan muayenenin ardından belirlenmelidir. Doktorun uygun görmesi hâlinde çene dolgusu ya da farklı estetik prosedürler için gerekli planlamalar yapılabilir.

Çene dolgusu enjeksiyonundan sonra sonuçlar genellikle hemen fark edilir. Ancak çene dolgusunun tam olarak oturması ve son hâlini alması için birkaç günlük bir süreye gereksinim duyulabilir. Enjeksiyon sonrasında ortaya çıkan hafif şişlik ve kızarıklık ise genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden azalarak kaybolur.

Dolgu malzemesinin tamamen cilde entegre olması ve istenen şekli kazanması için genellikle birkaç gün ila birkaç hafta arasında değişen sürelere ihtiyaç duyulur. İşlemin ardından düzenli kontrollerin aksatılmaması ve uzmanların önerilerine uyulması sayesinde çene dolgusu prosedüründen istenen sonuçlar elde edilebilir.

Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?

Çenenin istenen görünüme sahip olması amacıyla özel dolgu maddelerinin çenede belirlenen noktalara ve belirlenen dozlarla enjekte edilmesi, çene dolgusu olarak adlandırılır. Çene dolgusu prosedürü genellikle çenesindeki bozukluklar dolgu enjeksiyonu ile düzeltilebilecek olan kişilere uygulanan bir medikal estetik prosedürdür.

Çene dolgusu prosedürü uygulanmadan önce hastanın yüzünün farklı açılardan fotoğrafları çekilir. Çene bölgesindeki mevcut yapısal bozuklukların neler olduğu ve estetik açıdan tatmin edici bir sonuç almak için hangi noktalara enjeksiyon yapılması gerektiği belirlenir.

Çene dolgusunda genellikle hyaluronik asit içerikli dermal dolgu maddeleri kullanılır. Kişi özelinde değişen ihtiyaçlara göre sığır kolajeni, hastanın kendi vücudundan elde edilen otolog yağ hücreleri, biyobozunur polimerler ve kalsiyum hidroksilopatit gibi farklı özelliklere sahip dolgu malzemelerinin kullanılması da söz konusu olabilir.

Çene dolgusu enjeksiyonunun ilk adımı uygulama bölgesine lokal anestezik etkili kremler sürülmesi ve etki etmesi için belirli bir süre beklenmesidir. Uyuşma sağlandıktan sonra önceden belirlenmiş olan noktalara ince uçlu iğnelerle enjeksiyon yapılır. Çene dolgusu, lokal anestezinin etkisiyle herhangi bir acı ya da ağrı olmadan, 15 ila 20 dakika içerisinde tmamlanır.

Genellikle tek seansta tamamlanan prosedürün ardından hasta bir kontrol muayenesine çağrılarak sonuçlar değerlendirilir. Gerekli görüldüğü takdirde düzeltme amaçlı ek bir enjeksiyon yapılması gündeme gelebilir.

Çene dolgusu enjeksiyonundan sonra uygulama bölgesinde hafif kızarıklıklar oluşması olağan bir durum olarak kabul edilir. Hastalar işlemden sonra günlük yaşantılarına kaldıkları yerden devam edebilir. Çene dolgusu enjeksiyonunun sonuçları genellikle uygulamanın hemen ardından görülmeye başlasa da, genellikle enjeksiyondan 10 gün sonra iyice oturmuş olur. Böylece çene bölgesinde ideal bir görünüm elde edilebilir.

Uygulama kapsamında enjekte edilen dolgu maddesinin ne kadar süre kalıcı olacağı kişinin yapısal özelliklerine, mevcut durumuna, enjekte edilen doza ve enjekte edilen dolgu maddesinin özelliğine bağlı olarak değişebilir.

Hyaluronik asit içerikli dermal dolgu maddeleri genellikle 12 ila 18 ay arasında kalıcılığa sahiptir. Hastanın cildine hyaluronik asit içerikli dermal dolgu maddelerinin enjekte edilmesiyle birlikte vücut belirli bir süre sonra bu maddeleri yavaş yavaş emmeye başlar. Bunun sonucunda dermal dolgu maddesi etkisini kaybeder ve çene bölgesi eski hâlini geri kazanır.

Diğer yandan çene dolgusu, hastanın talebi ve doktorun onayı durumunda yenilenebilen bir medikal estetik prosedürdür. Uygulama alanında uzman ve deneyimli bir doktor tarafından kişi özelinde planlanarak yapılmalı; dolgu maddesi doğru noktalara, doğru dozda ve doğru tekniklerle uygulanmalıdır. Bu sayede hastanın çenesindeki yapısal bozuklukların giderilmesi mümkün olabilmektedir.

Çene Dolgusu Neden Yapılır?

Çenenin olması gerekenden daha büyük olması, olması gerekenden daha geride konumlanması, çene hattının belirsiz olması, çene hattında sarkma, asimetri ya da hacim eksikliği olması gibi durumlar çenede en yaygın görülen şekil bozuklukları olarak sıralanabilir. Çenede farklı bozukluklar olduğu takdirde yüzün diğer bölgeleri de olduğundan farklı görünebilir. Bunun sonucunda yüzün genel görünümü bozulabilir.

Çenedeki mevcut çukurlukları doldurmak ve çok fazla öne çıkan noktaları eşitleyip kişinin yüzüne soft bir görünüm kazandırmak için çene dolgusu prosedürüne başvurulabilir. Çene hattı ve şekli, net ve güçlü bir görünüm sergilediğinde hem kadınlarda hem erkeklerde daha çekici bir görünüm elde edilebilir.

Çene dolgusu aynı zamanda kişinin daha canlı ve genç bir görünüme sahip olmasına da yardımcı olabilir. Bunun için çene kemiğinin uygun bir doğrultuda ve simetrik bir şekilde uzanması gerekir. Çene kemiği muntazam olsa da, çene üzeri cilt dokusu ya da yağ tabakası çeşitli sorunlar içeriyorsa; bunların da çene görünümünde bozulmaya neden olabileceği unutulmamalıdır. Çene dolgusu ise bu tür sorunları ortadan kaldırmak için son derece etkili, pratik ve konforlu bir yöntemdir.

Çene Dolgusunun Avantajları Nelerdir?

Çene dolgusu hastanın konforunu optimize etmek için lokal anestezi ile uygulanır. Ortalama 15 ila 18 ay kalıcılığa sahip bir prosedür olmakla birlikte bu süre pek çok farklı etkene bağlı olarak kişi özelinde değişiklik gösterebilir.

Genetik etkenler, kişinin nasıl bir estetik görünüme sahip olduğu konusunda doğrudan etkili faktörlerdir. Çenedeki kusurları gidermek için liposuction, dolgu veya cerrahi prosedürlerden faydalanması söz konusu olabilir. Çene bölgesinde çeşitli sorunlar bulunan kişilerin çene çizgisini belirginleştirmek için birçok farklı yönteme başvurulabilir. Bu doğrulturda ameliyatlı ya da ameliyatsız prosedürler uygulanabilir.

Çene görünümünü daha estetik bir hâle getirmek için uygulanan cerrahi prosedürlerin sonuçları kalıcıdır. Cerrahi prosedürlerle anestezi uygulanır ve kesi yapıldığı için iyileşme süreci daha uzundur.

Medikal estetik prosedür olan çene dolgusunda ise genel anestezi uygulanmaz. Pratik ve hızlı çözümler sağlayan bu yöntemde lokal anestezi yapılır. Kesi ve dikiş yapılmadığı için bir iyileşme sürecine gereksinim duyulmaz.

Bir yanıt yazın

Gönder
Merhabalar, sizlere nasıl yardımcı olabilirim?