0 544 450 83 30 [email protected] Pzt - Cts: 10:00 - 19:00

Çene Dolgusu Nedir? Nasıl Uygulanır?

 

Çene Dolgusu Nedir Nasıl Uygulanır

Gerek kadınlarda gerek erkeklerde yüz şeklini belirleyen en önemli unsurlardan biri çenedir.  Diğer yandan çenenin şekli ve genetik etkenler, gerek çeneyi gerek çene ucunu ideal şeklinde uzaklaştırabilir. Sonuç olarak ise çeneyle yüzün uyumu ve estetik orantısı bozulur. 

Çeneye olması gereken formu kazandırmak, çeşitli yapısal bozuklukları maskelemek ve çeneyi yüzün diğer unsurlarıyla uyumlu bir şekle getirmek için konforlu bir medikal estetik prosedür olan çene dolgusundan faydalanılabilir. Çene dolgusu prosedürü kapsamında herhangi bir cerrahi kesi ya da dikiş yapılmadığından çene hattına ilişkin pek çok düzeltme ve şekillendirme hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Çene dolgusu, en çok tercih edilen çene estetiği uygulamalarından biridir. Çene dolgusu tedavisiyle çenedeki asimetri, eşitsizlik ve çukurluk gibi farklı sorunlar düzeltilebilir. Ayrıca çene yüz şekliyle daha uyumlu bir görünüm elde etmek üzere şekillendirilebilir. 

Çenenin genel hatları kadar çene ucu da yüzün görünümünü önemli ölçüde etkiler. Çene ucunun belirgin olmaması ya da olması gerekenden daha geride konumlanması nedeniyle yüzde estetik açıdan memnuniyetsizliğe yol açan bir görünüm oluşabilir. Buna bağlı olarak burun, alın ya da elmacık kemikleri bölgesi olduğundan daha büyük görünebilir.

Çene dolgusu tüm bu sorunları ortadan kaldırma amacıyla sıklıkla uygulanan bir medikal estetik prosedürdür. Ancak, çene bölgesine ilişkin her sorunu ortadan kaldırmak için çene dolgusu yeterli gelmeyebilir. Bu nedenle, çene bölgesindeki şekil bozukluğundan şikayetçi olan kişilerin öncelikle bir uzmana başvurması ve detaylı bir muayeneden geçmesi önerilir. Bu sayede hasta özelinde ihtiyaçlara ve beklentilere göre en uygun tedavi yöntemi belirlenir. Çene dolgusu ya da çene estetiği ameliyatı gibi prosedürler ile hastanın daha iyi bir görünüme kavuşması sağlanabilir.

Çene Dolgusu Nasıl Uygulanır?

Çene dolgusu prosedürü, özel dolgu içeriklerinin çene bölgesine enjekte edilmesi yoluyla uygulanan ve çenenin daha estetik bir görünüme kavuşmasını amaçlayan bir medikal estetik prosedürdür. Çene dolgusu prosedürü, çenesindeki şekil bozuklukları dolgu enjeksiyonuyla düzeltilebilecek olan kişiler için uygun bir yöntem olabilir.

Çene dolgusu enjeksiyonu kararı yapılan değerlendirmelerden sonra hasta özelinde verilir. Bu kararın verilebilmesi için hastanın yüzü farklı açılardan fotoğraflanır ve değerlendirilir. Çene bölgesindeki yapısal bozukluklar tespit edilir ve çene dolgusu enjeksiyonunun hangi alana yapılacağı belirlenir. 

Çene dolgusu enjeksiyonu sırasında genellikle hyaluronik asit bazlı dolgu maddeleri kullanılır. Bazı durumlarda ise hastanın kendi vücudundan elde edilen yağ hücreleri, sığır kolajeni, kalsiyum hidroksilopatit ve biyobozunur polimerler gibi farklı özelliklerdeki dolgu malzemelerinin kullanımı gündeme gelebilir.

Çene dolgusu enjeksiyonundan önce hedef bölgeye lokal anestezik etkili kremler sürülerek bölgenin uyuşması beklenir. Daha sonra küçük iğneler yardımıyla dolgu maddesi cilt altına enjekte edilir. Ağrısız ve acısız bir işlem olan çene dolgusu ortalama 15 ila 20 dakika içinde tamamlanır.

Çene dolgusu prosedürünün tamamlanamsı için genellikle tek seans yeterlidir. Yapılan kontrol muayenesi sırasında doktor herhangi bir düzeltme yapma gereksinimi hissederse, ek bir enjeksiyon yapılması gündeme gelebilir.

Çene dolgusu enjeksiyonundan sonra uygulama bölgesinde hafif kızarıklıklar ortaya çıkabilir. Genellikle birkaç saat içerisinde bu kızarıklıklar hafifler. Enjeksiyon hastanın günlük yaşantısında herhangi bir kesintiye neden olmaz ve hasta günlük yaşantısına kaldığı yerden devam edebilir.

Çene dolgusu prosedürü sonrası elde edilen sonuçların ne kadar süreyle kalıcı olacağı; hasta özelinde kullanılan dolgu maddesinin özelliklerine, enjekte edilen doza, hastanın metabolizma hızına ve tedavisi hedeflenen bölgenin mevcut durumuna bağlı olarak farklılaşabilir. 

Çene dolgusu prosedüründe kullanılan hyaluronik asit içerikli dolgu maddeleri genellikle 12 ila 18 ay süreyle kalıcılığa sahiptir. Cilt altına enjekte edilen hyaluronik asit içerikli dermal dolgu maddesi bu süre içinde vücut tarafından yavaş yavaş emilir. Çene hattı ise çene dolgusu enjeksiyonundan önceki görünümünü geri kazanır. Bu aşamada hastanın talep etmesi ve doktorun uygun görmesi halinde çene dolgusu prosedürü tekrarlanabilir.

Çene Dolgusu Neden Yapılır

Çene Dolgusu Neden Yapılır?

Çene dolgusu son yılların popüler medikal estetik prosedürlerinden bir olup çene bölgesindeki çukurları doldurmak, çok ön plana çıkan noktaları eşitleyip daha softa bir görünüm kazandırmak amacıyla uygulanır. Ayrıca alt yüz bölgesini şekillendirmek için çeşitli dolgu çeşitlerinden faydalanılabilir.

Çenenin olması gerekenden büyük olması, çenede hacim eksikliği bulunması, çene hattının belirsiz olması, çenenin olması gerekenden daha geride konumlanması, çene hattında sarkma ve asimetri olması çenede en yaygın görülen şekil bozukluklarının başında gelir. Çene bölgesindeki bozukluklar nedeniyle kişinin yüzündeki diğer bölgeler de olduğundan farklı görünebilir. Bu nedenle pek çok kişi yüzlerinin farklı bölgelerine yönelik estetik cerrahi ya da medikal estetik prosedür talebiyle doktora başvurduğunda, aslında estetik açıdan rahatsız olmalarına neden olan durumun çeneye ilişkin bozukluklar olduğu gerçeğiyle karşı karşıya kalır.

Gerek kadınlarda gerek erkeklerde çene şeklinin ve hattının güçlü ve net bir görünüm sergilemesi sayesinde daha çekici bir görünüm elde edilebilir. Aynı zamanda bu sayede daha canlı ve genç görünüm de ortaya çıkabilir. Bunu sağlayan temelde çene kemiğini uygun bir doğrultuda ve simetrik bir şekilde uzanmasıdır. Çene kemiği muntazam olmakla birlikte çene üzerindeki cilt dokusunda ya da yağ tabakasında sorunlar bulunuyorsa, bunlara bağlı olarak çene görünümünde sorunlar yaşanabilir. Bu tür durumlarda çene dolgusu prosedürü ile etkili sonuçla alınması söz konusu olabilir.

Çene Dolgusunun Avantajları Nelerdir?

Çene dolgusu son derece konforlu, acısız ve ağrısız bir medikal estetik prosedürdür. Çene bölgesindeki pek çok şekil bozukluğunun, çene dolgusu prosedürü sayesinde tek seansta düzeltilmesi mümkündür. Ayrıca ameliyatsız bir işlem olduğu yani herhangi bir cerrahi kesi ve dikiş yapılmadığı için çene estetiği cerrahisi ameliyatlarına göre çok daha konforlu bir seçenek olarak öne çıkar.

Çene dolgusu lokal anestezi altında yapılan, cerrahi girişime ve uzun iyileşme sürelerine gereksinim duyulmayan konforlu bir medikal estetik prosedürdür. Kısa sürede tamamlanan bir işlem olup günlük rutinlerin bozulmasını gerektirmez.

Çene dolgusu enjeksiyonu yapılarak çene hattı belirgin bir görünüm kazanan kişilerin yüzünde daha genç bir ifade ortaya çıkabilir. Çene görünümünün yüz şekliyle uyumlu olacak şekilde oluşturulması son derece avantajlı bir durum olarak kabul edilir. Çene ucu olması gerekenden daha geride konumlanan kişiler yalnızca tek seanslık bir çene dolgusu uygulamasıyla ideal bir çene görünümüne kavuşabilir. Çene dolgusu prosedüründen sonra komplikasyon gelişmesi olasılığı son derece düşüktür. Bu nedenle farklı yaş gruplarındaki pek çok kadın ve erkek çene dolgusu yaptırmayı tercih eder.

Çene dolgusu temel olarak 18 yaşını tamamlamış, çenesiyle ilgili rahatsızlıkları dolgu tedavisiyle giderilebilecek olan ve çene dolgusu enjeksiyonuna engel bir sağlık sorunu bulunmayan herkese yapılabilir. Bununla birlikte daha önce de belirttiğimiz üzere çene dolgusu enjeksiyonuna uygunluk kararı hasta özelinde yapılan değerlendirmelerden sonra verilir.

Hamilelik ve emzirme dönemindeki kişilere çene dolgusu yapılmaz. Ayrıca sedef hastalığı, Behçet hastalığı ya da herhangi bir cilt hastalığı bulunan kişiler de çene dolgusu tedavisi için uygun adaylar olarak kabul edilmez.

Randevu Formu

İletişim Bilgilerimiz

Adres: Teşvikiye Mahallesi Teşvikiye Caddesi NO:28 Kat:3 Daire:4 Şişli / İstanbul

Telefon: +90 544 450 83 30

Mail: [email protected]

Çalışma Saatlerimiz

 

Günler Saatler
Pazartesi 10:00–19:00
Salı 10:00–19:00
Çarşamba 10:00–19:00
Perşembe 10:00–19:00
Cuma 10:00–19:00
Cumartesi 10:00–19:00
Pazar Kapalı

 

Neredeyiz

Bir yanıt yazın

Gönder
Merhabalar, sizlere nasıl yardımcı olabilirim?