0 544 450 83 30 [email protected] Pzt - Cts: 10:00 - 19:00

Çene Dolgusu

İçindekiler

Çene yapısı, kişilerin yüz hatları ve görünümünü doğrudan etkileyen bir forma sahiptir. Çünkü genel yüz şeklinin yanı sıra, diğer uzuvların görünümüyle de bütünleşmektedir. Aynı zamanda yüzün bittiği ve boynun başladığı noktada konumlandığı için yan profil görünümü üzerinde de belirleyici bir hat oluşturmaktadır.

Çene hatları; yaşın ilerlemesi, cilt dokusunun deforme olması ya da genetik faktörlere bağlı olarak şekillenmektedir. Çene ucu ve genel çene hatlarının uyumsuz olması ise estetik açıdan orantısız bir görünüme yol açmaktadır. Bu nedenle günümüzde birçok kişi, çene dolguları ile yüz simetrisi oluşturmayı tercih etmektedir. Böylece estetik ameliyatlara ihtiyaç duyulmadan arzu edilen görünüme kavuşmak mümkün olmaktadır.

Çene dolgusu işlemleri, günümüzde her yaş grubundan ve cinsiyetten kişinin en sık tercih ettiği estetik müdahaleler arasında yer almaktadır. İşlem sırasında insan metabolizması ile uyumlu ve doğal içerikli olan dolgu maddeleri kullanılmaktadır. Bu sayede anestezi, kesi ve dikiş işlemlerine ihtiyaç duyulmadan da çenedeki simetrik bozuklukların, eşitsizliklerin ya da çukurluğun giderilmesi mümkün hale gelmektedir.

Çene ucunun geride olması, belirgin görünmemesi ya da düşüklük sorunun görülmesi gibi durumlar kişilerin yüz görünümlerini olumsuz etkilemektedir. Aynı zamanda alın, elmacık kemikleri ya da burun gibi uzuvların büyük görünmelerine de yol açabilmektedir. Bu durumlarda ise çene ucu dolgusu işlemleri uygulanarak kısa sürede çözüme kavuşmak mümkündür.

Çene Dolgusu Neden Yapılır?

Çene dolgusu işlemleri, kişilerin yüz hatlarının daha orantılı ve estetik görünmesi amacı ile uygulanmaktadır. Bu sayede kişiler, arzu ettikleri görünüme kavuşarak özgüven problemlerini yenebilmektedir. Çene dolgusunun en sık yapılma sebepleri ise şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Çene ucunun çok düz ya da sivri bir görünüme sahip olması,
  • Çene hattının belirsiz olması,
  • Çene ucunun düşük ya da geride olması,
  • Çenede derin gamze çukurlarının görülmesi,
  • Çenede sarkmaların meydana gelmesi,
  • Estetik ameliyatlarda kullanılan anestezi, kesi ve dikiş gibi işlemlerin uygulanmaması sayesinde komplikasyon gelişme riskinin önlenebilmesi,
  • İyileşme sürecinin bulunmaması,
  • Çene ucunun genel yüz hatlarına oranla geniş ya da dar olmasıdır.

Farklı estetik uygulamalar için başvuru yapan birçok kişi, rahatsızlıklarının çene dolgusu işlemleri ile giderilebileceğini öğrenmektedir. Özellikle gıdı sarkmaları ya da yan profil görünümünde asimetrilerin oluşması gibi durumların giderilmesi için çene dolgusu uygulamaları çözüm sunmaktadır.

Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?

Çene dolgusu işlemleri, oldukça kısa süren ve ağrısız olan estetik müdahalelerdir. Bu nedenle her geçen gün daha yaygın bir hale gelmektedir. Çene dolgusu uygulama adımları ise kısaca şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Ön görüşme sırasında kişinin genel yüz hatları ve çene hatlarının incelenmesi için her açıdan fotoğraf çekimlerinin yapılması,
  • Çekilen fotoğraflar üzerinden kişinin rahatsızlık duyduğu noktalar ile çenede tespit edilen diğer estetik kusurlar dahilinde uygulama alanlarının belirlenmesi,
  • İşlem sonrasında kazandırılacak görüntü hakkında kişiye bilgi verilmesi ve onay alınması,
  • İşlemden 30 dakika öncesinde lokal anestezik etkili kremlerin uygulanması ve bölgesel uyuşmanın sağlanması,
  • Uyuşma görüldükten sonrasında antiseptik solüsyonlar ile bölgenin sterilize edilmesi,
  • Uygulama alanlarının işaretlenmesi,
  • İnce uçlu iğneler yardımıyla dolgu maddesinin belirlenen alanlara enjekte edilmesi,
  • Gerekli kontrolleri sağladıktan sonrasında kişinin dikkat etmesi gereken noktalar hakkında bilgilendirilmesi,
  • Gerek görülmesi halinde koruyucu etki sağlaması için antibiyotik etkili kremlerin reçete edilmesidir.

Çene dolgusu uygulamaları, işlem tamamlandıktan hemen sonrasında etki göstermektedir. Ancak dolgu maddelerinin oturması ve tam şeklini alması için 3 ila 7 gün arasında beklenmesi gerekmektedir. Bu nedenle ilk görünümün değil, bekleme süresi dolduktan sonraki duruşun değerlendirilmesi tavsiye edilmektedir.

Çene Dolgusu Kimler İçin Uygundur?

Çene dolgusu işlemleri, oldukça risksiz ve kolay uygulamalardır. Buna rağmen herkes için uygun olan estetik müdahaleler değildir. Çene dolgusunun uygun olduğu kişi ve durumlar ise kısaca şu şekilde belirtilebilmektedir:

  • İmmün sistem hastalıkları ya da kanama bozukluğu gibi sağlık sorunu olmayan kişiler,
  • Çenede bulunan estetik sorunların hafif ya da orta şiddette olduğu kişiler,
  • Dolgu maddelerine karşı alerjik reaksiyon ya da duyarlılık göstermeyen kişiler,
  • Çene hatları belirgin olmayan kişiler,
  • Genetik faktörler ya da yaşın ilerlemesi gibi sebeplere bağlı olarak çene ucu düşüklüğü sorunu yaşayan kişiler,
  • Yan profil görünümü sırasında gıdı çıkıntısı ya da alt çene geriliği gibi estetik kusurların bulunduğu kişiler,
  • Çene ucunda çok derin gamze çukurlarının bulunduğu kişiler,
  • Çene ucu diğer yüz hatlarına oranla daha düz ya da küçük olan kişilerdir.

Çene dolgusu işlemleri, gebelik ve emzirme süreçleri içerisinde yapılmamaktadır. Aynı zamanda çenede bulunan kusurların giderilmesi için dolgu maddelerinin yetersiz kalacağı durumlarda cerrahi operasyonların yapılması tavsiye edilmektedir.

Çene Dolgusu Avantajları Nelerdir?

Günümüzde giderek daha yaygın bir estetik uygulama haline gelen çene dolgusu işlemleri, çok sayıda avantaja sahiptir. Bu avantajları ise kısaca şu şekilde belirtmek mümkündür:

  • Cerrahi operasyonların aksine dolgu işlemleri sırasında anestezi, kesi ve dikiş gibi komplikasyon yaratma şansı bulunan uygulamalar yapılmamaktadır.
  • Çene dolgusu işlemleri ile kişilerin yüz şeklinin daha simetrik ve estetik bir görünüm kazanması sağlanabilmektedir.
  • Çene ucu dolgusu ile tek seansın sonunda istenen çene görünümüne kavuşmak mümkündür.
  • Ağrısız, acısız ve iyileşme süreci bulunmayan işlemler olduğu için kişilerin günlük yaşamlarına yönelik herhangi bir engel teşkil etmemektedir.
  • Dolgu maddeleri vücut tarafından metabolize edildiği için işlem sonucundan memnun olmayan kişilerin 1 sene kadar beklemeleri yeterli olmaktadır. Bu sürenin sonunda ise dolgu maddeleri vücuttan kendiliğinden atılmakta ve çene, eski görünümüne kavuşmaktadır.
  • İşlem süresi çok kısa sürdüğü için kişilerin özel bir vakit yaratmalarına gerek kalmamaktadır.

Çene dolgusu işlemlerinin mutlaka alanında uzman olan ve donanımlı bir klinik ortamında hizmet veren kişiler tarafından yapılması gerekmektedir. Aksi halde istenmeyen sonuçlar ve komplikasyonların meydana gelme riski bulunmaktadır.

Çene Dolgusunun Yaşı Var Mıdır?

Çene dolgusu uygulamaları, estetik amaçla yapılan işlemlerdir. Bu nedenle diğer tüm estetik operasyonlarda olduğu gibi, 18 yaşını doldurmamış olan kişilere yapılması onaylanmamaktadır. Ancak gerekli durumlarda ve Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen prosedürlere uygun olması halinde, aile onayı ile daha küçük yaşlarda da yapılması mümkündür.

Ergenlik dönemi boyunca fizyolojik gelişim devam ettiği ve yüz hatları henüz tam olarak oturmadığı için birçok uzman dolgu işlemlerinin yapılmasını onaylamamaktadır. Bu nedenle en sağlıklı sonuçların alınabilmesi için kişilerin en az 18 yaşını doldurmalarını beklemeleri tavsiye edilmektedir.

Çene Dolgusu Yaptırmak Ne Kadar Kalıcı?

Çene dolgusu uygulamaları, kişilerin metabolizma hızlarına bağlı olarak ortalama 12 ay kadar kalıcılık gösterebilmektedir. Dolgu işleminin birkaç kez tekrar edilmesi halinde ise kalıcılık süresinin artış gösterdiği bilinmektedir. Bu nedenle ilk seanslarda kısa süreli bir etki görülse de birkaç seansın ardından kalıcılık süresi uzayabilmektedir. 

Çene Dolgusu İstanbul

Hizmet Verdiğimiz Bölgeler;

Randevu Formu

İletişim Bilgilerimiz

Adres: Teşvikiye Mahallesi Teşvikiye Caddesi NO:28 Kat:3 Daire:4 Şişli / İstanbul

Telefon: +90 544 450 83 30

Mail: [email protected]

Çalışma Saatlerimiz

 

GünlerSaatler
Pazartesi10:00–19:00
Salı10:00–19:00
Çarşamba10:00–19:00
Perşembe10:00–19:00
Cuma10:00–19:00
Cumartesi10:00–19:00
PazarKapalı

 

Neredeyiz

Çene Dolgusu Hakkında Müşteri Yorumlarımız

Shojat Mirzayi
Shojat Mirzayi
2023-10-09
Sayenizde Yanaklarıma bayılıyorum 😍
Nesa Molayı
Nesa Molayı
2023-10-09
Muhteşem dudaklara sahip oldum elinize sağlık 😍
Mohadeseh Behrouzi
Mohadeseh Behrouzi
2023-10-06
Yaa Mükemmel bi Doktor kendisi dudaklarıma bayılıyorumm her aynaya baktikca 😍
Özgür Özyurt
Özgür Özyurt
2023-08-03
Oldukça ilgili ve yaptığı işlemlere çok özenen bir doktor. Sorularımı detaylı bir şekilde yanıtladı ve işlem sonrası takibini de sağladı. Tüm medikal estetik uygulamaları için gönül rahatlığıyla öneriyorum.
Sümeyye Çakmak
Sümeyye Çakmak
2023-07-15
Herkese tavsiye ederim gerçekten işinde çok iyi ve eli çok hafif 🙏
ebru s.
ebru s.
2023-06-01
Mutlu bey, güler yüzü ve samimiyeti ile tüm sorularıma sabırla cevap verdi. Gelecekte de ziyaret etmeyi planlıyorum. Ayrıca kolay kolay kimseyi hele de sağlık ve estetik konularında tavsiye etmez iken Mutlu beyi gönül rahatlığıyla tevsiye edebilirim.
asdfgasdasd
asdfgasdasd
2023-05-03
Eli hafif doktoruma tesekkur ediyorum
Sultan Sakinci
Sultan Sakinci
2023-05-03
Mutlu beyle dolgu ve botox işlemleri yaptık, öncelikle söylemeliyim ki dolgu yaptırmak acılı bir işlem değilmiş, bugüne kadar yanlış yapmışlar:) Hem çok doğal ve güzel sonuçlu oldu hem de pozitif enerjisi ile günümüzü güzelleştirdi. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Tek sorun çok yoğun olması, erkenden aramak lazım
nazan F
nazan F
2023-04-27
Arkadaşımın tavsiyesi üzerine Mutlu Beye botoks yaptırdım, cok memnun kaldım. İlgili ve sıcakkanlı biri.

Çene Dolgusu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Çene dolgusu nedir?

Çene dolgusu; çenedeki asimetri, çukurluk ve eşitsizlik gibi sorunları düzeltme, bu sayede çeneyi daha estetik bir görünüme kavuşturma amacıyla uygulanan popüler bir medikal estetik prosedürdür. Yüzün daha canlı bir görünüme sahip olması amacıyla uygulanan çene dolgusu prosedürü ile çene kemiğini belirginleştirmek ve çeneyle ilgili bazı şikayetleri ortadan kaldırmak mümkündür. Yaş ve genetik etkenlere bağlı olarak çene ve çene ucu ideal şeklinden uzaklaştığı durumlarda çene dolgusu yapılarak çeneye doğal bir form kazandırılabilir, çenenin yüzün diğer unsurlarıyla uyumlu hale gelmesi sağlanabilir. Ayrıca yapısal bozuklukların maskelenmesi avantajı da elde edilebilir.

Çene dolgusu prosedüründe çene hattı bölgesini iyileştirmek ve bölgede estetik bir görünüm elde etmek için çeşitli dolgu maddelerinden faydalanılır. Çene çizgilerini giderme amacıyla da kullanılabilen dolgu maddeleri, kullanım amacına bağlı olarak farklılık gösterebilir. Hyaluronik asit içerikli dolgu maddeleri, çenede oluşan ince çizgileri yumuşatarak estetik bir görünüm kazandırır. Hyaluronik asit vücutta doğal olarak oluşan ancak yaş almayla birlikte üretimi azalan bir maddedir. Cildin nemli ve dolgun görünmesini sağlar. PMMA yani polimetil metakrilat, cildin daha dolgun ve sıkı görünmesine yardımcı olur. CaHA yani kalsiyum hidroksiapatit, kemiklerde bulunan bir mineral olup çene dolgusunda kullanımı tercih edilebilir. Su bazlı bir jelle karıştırılıp uygulama yapıldıktan sonra CaHA çevresinde oluşan kolajen çene hattına dolgunluk kazandırır ve çizgileri yumuşatır.

Çene dolgusundan sonra bölgede enjeksiyona bağlı geçici şişlik ve kızarıklık oluşabilir. Bu durum genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden ortadan kalkar. Enjeksiyon sonrası hissedilebilen ağrı ve rahatsızlığı gidermek için basit ağrı kesicilerin kullanılması fayda sağlayabilir. Çene dolgusunu izleyen ilk 24 saat makyaj yapılması ve asitli ürünler cilde temas ettirilmemelidir. Doktorun belirtmiş olduğu süre boyunca sauna ve hamam gibi ortamlarda bulunulmamalı, ayrıca ağır egzersizler yapılmamalıdır.

Çene dolgusu, cilt altına gerçekleştirilen bir enjeksiyon olduğu için tedavinin ardından uygulama bölgesinde hafif bir ödem ve şişlik oluşması mümkündür. Ödem ve şişlik genellikle çene dolgusu enjeksiyonundan hemen sonra ortaya çıkar, herhangi bir şey yapılması gerekmeden birkaç gün içinde kendiliğinden düzelir. Diğer yandan herkesin anatomik özellikleri birbirinden farklı olduğundan ödem ve şişliğin her hastada görülmesi söz konusu olmayabilir. Ayrıca şişliğin ve ödemin hangi ölçüde ve ne kadar kalıcı olacağı enjeksiyon bölgesine ve enjekte edilen dolgu maddesinin özelliklerine göre değişiklik gösterebilir.

Çene dolgusu pratik, konforlu ve etkili sonuçlar alınmasını sağlayan bir medikal estetik prosedürdür. Ancak çene dolgusu tedavisiyle elde edilen sonuçlar kalıcı değildir. Çene dolgusu prosedüründe kullanılan dermal dolgu maddeleri, biyolojik olarak vücut tarafından parçalanabilecek yapıdadır. Vücut açısından herhangi bir zarar teşkil etmeyen dolgu maddeleri kullanılarak gerçekleştirilen çene dolgusunun kalıcılığı ortalama 12 ila 18 ay arasında değişir. Çene dolgusu tedavisinin düzenli olarak yinelenmesi, işlemin kalıcılık süresinin artmasını sağlayabilir. Diğer yandan kullanılan dolgu maddesi, enjekte edilen doz, kişinin yaşı ve cilt yapısı çene dolgusunun ne kadar süre kalıcı olacağını etkileyen faktörler arasında sayılabilir.

Bir yanıt yazın

Gönder
Merhabalar, sizlere nasıl yardımcı olabilirim?