0 544 450 83 30 [email protected] Pzt - Cts: 10:00 - 19:00

Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcı?

Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcı

Güzel ve çekici dudaklara sahip olmak hemen herkesin en büyük arzularından biridir. Bazı insanlar doğuştan iyi şekillendirilmiş ve dolgun dudaklara sahip olsa da, bazı insanlar ne yazık ki bu kadar şanslı değildir. Bazı kişiler ise yaş almayla birlikte dudaklarının hacmini kaybetmesinden şikayet etmeye başlarlar. Dudak dolgusu, dudakların hacim kazanması amacıyla uygulanabilecek en popüler ve pratik tedavi olarak bilinir.

Dudak dolgusu tedavisinde kullanılan yumuşak doku dolgu maddeleri, dudaklara geçici olarak anında hacim ve kontur ekler. Dolgu maddelerinin önemli bir avantajı doğal bir görünüm ve his sağlamasıdır. Hafif bir ağrı ya da rahatsızlık hissine neden olabilen dudak dolgusu prosedürü kısa bir enjeksiyon seansı ile gerçekleştirilir. Dudakların titizlikle şekillendirilebilmesinin yanı sıra dolgu maddeleri dudaklara dolgunluk, genç ve çekici bir görünüm kazandırır.

Dudak dolgusu enjeksiyonundan elde edilen sonuçlar kalıcı değildir. Dudak dolgusunun kalıcılığı ortalama 6 ila 9 ay sürer. Elde edilen sonuçların ne kadar süreyle kalıcı olacağı her hasta özelinde yapısal özelliklere, tercih edilen dolgu maddesinin özelliklerine ve enjekte edilen dozun miktarına göre değişiklik gösterebilir. Dolgu maddesinin sağladığı etki azalmaya başlayınca prosedür isteğe bağlı olarak yenilenebilir.

Dudak dolgusu tedavisi sırasında kullanılan maddeler geçici etki sağlamakta olup; dudakların dolgunlaştırılması amacıyla uygulanabilen diğer kalıcı ürünlere ve cerrahi prosedürlere göre daha çekici, etkili ve güvenli bir alternatif haline gelir.

Dudak Dolgusu Neden Uygulanır?

Dudak dolgusu kişilerin daha hacimli ve belirgin dudaklara sahip olması amacıyla uygulanan bir medikal estetik prosedürdür. Çoğunlukla dudaklarının istediği kalınlıkta olmadığını düşünen kişiler dudak dolgusu tedavisini tercih edebilirler. Dudak dolgusu enjeksiyonu sırasında saf hyaluronik asit bazlı dolgu maddesinin kullanılmasıyla birlikte kısa süre içerisinde belirgin hatlara ve hacime sahip dudaklar elde edilebilir.

Dudaklara enjekte edilebilecek dermal dolgu maddelerinin farklı türleri vardır. Bununla birlikte günümüzde genellikle hyaluronik asit benzeri maddeler içeren dolgu maddelerinin kullanılması tercih edilir. Hyaluronik asit vücutta doğal olarak bulunan bir madde olması sebebiyle herhangi bir yan etkiye neden olmadan dudaklardaki hacmi artırma imkanı verir.

Tipik olarak dudaklara daha fazla şekil, hacim ve nemlendirme sağlama amacıyla dudak dolgusu yapılabilir. Yüz hatlarını dengelemeyi, ince olan ya da gülümseme sırasında kaybolan dudakların boyutunun artırılması yoluyla yüzün daha estetik bir görünüme sahip olmasına yardımcı olurlar.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu enjeksiyonu yapılmadan önce hasta özelinde birtakım değerlendirmeler yapılır ve prosedüre uygunluk kararı verilir. Dudak dolgusu prosedürünün uygulanması kararı veren hastaların yapısal özelikleri incelenir. Dudağın mevcut durumu, cildin inceliği ve yapısal özellikleri değerlendirilerek prosedür planlanır. Hastanın ihtiyaçları ve beklentileri değerlendirilir, elde etmek istediği görünümün doğal bir görünüm sağlayıp sağlamayacağı konusunda hasta bilgilendirilir.

Dudak dolgusu enjeksiyonuna başlanmadan önce hastanın dudaklarına lokal anestezik etkili krem sürülür. Dudaklarda yoğun sinir sonlanması bulunduğundan uyuşma etkisi sağlanmadan enjeksiyon yapılmaz. Hasta özelinde önceden belirlenen bölgelere yine önceden belirlenen dozlarla dudak dolgusu enjekte edilir. Enjeksiyonun iki dudağın eklemlerine ve orta noktalarına yapılmasıyla dudaklara hacim kazandırılır. İşlem planlanır ve uygulanırken hastanın dudak ve ağız yapısı temel alınır. Dudak ve ağız yapısı gözetilmeden planlama ve uygulama yapılması ya da fazla miktarda dolgu maddesinin enjekte edilmesi halinde doğallıktan uzak bir görünümle karşı karşıya kalınması olasıdır. Dolgu maddesinin gerekenden az uygulanması halinde istenilen etki yaratılamaz.

Dudak Dolgusu Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra hastalar günlük rutinlerine kaldıkları yerde devam edebilirler. Dudak dolgusu enjeksiyonunun yapıldığı bölgede geçici şişlik ve morluk gibi yan etkiler görülebilir. Bu etkilerin kısa bir süre içerisinde kendiliğinden düzelmesi mümkündür. Diğer yandan dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra görülmesi olası bu tür yan etkileri minimize etmek için, uygulama bölgesine iki saatte bir on beşer dakikalık periyotlarla soğuk kompres yapılması fayda sağlayabilir.

Dudak dolgusu enjeksiyonunun yapıldığı ilk gün hasta yumuşak besinler tüketmeye özen göstermelidir. Ayrıca ağır spor aktivitelerinden uzak durmalı, sauna ve hamam gibi sıcak ortamlardan kaçınmalıdır. Dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise dudak dolgusundan sonra erken dönemde doğrudan güneş ışınlarına maruz kalınmamasıdır. Hastalar herhangi bir enfeksiyon gelişmesini önlemek için dudak dolgusu enjeksiyonunu takip eden bir hafta boyunca havuza ve denize girmemelidir.

Sağlık açısından gerekli olmayan estetik cerrahi ve medikal estetik prosedürlerde genellikle 18 yaş sınırı uygulanır. Normal şartlar altında 18 yaşın üzerinde olan ve dudak dolgusu enjeksiyonuna engel bir durumu olmadığı tespit edilen kişilere dudak dolgusu yapılabilir.18 yaşından küçük olan ve dudak dolgusu enjeksiyonu uygulanması engel bir durumu olmayan kişilere, ailelerinin onay vermesi halinde dudak dolgusu enjeksiyonu yapılması mümkündür. Bununla birlikte alanında uzman ve deneyimli doktorların tercihi, dudak dolgusunun 18 yaşının üzerindeki kişilere uygulanmasıdır.

Randevu Formu

İletişim Bilgilerimiz

Adres: Teşvikiye Mahallesi Teşvikiye Caddesi NO:28 Kat:3 Daire:4 Şişli / İstanbul

Telefon: +90 544 450 83 30

Mail: [email protected]

Çalışma Saatlerimiz

 

Günler Saatler
Pazartesi 10:00–19:00
Salı 10:00–19:00
Çarşamba 10:00–19:00
Perşembe 10:00–19:00
Cuma 10:00–19:00
Cumartesi 10:00–19:00
Pazar Kapalı

 

Neredeyiz

Bir yanıt yazın

Gönder
Merhabalar, sizlere nasıl yardımcı olabilirim?