0 544 450 83 30 [email protected] Pzt - Cts: 10:00 - 19:00

Jawline Dolgusu

İçindekiler

İnsan vücudunun ilk göze çarpan ve en önemli noktası hiç tartışmasız yüzdür. Yüzün net ve güzel bir görünüme sahip olmasında, yüzdeki tüm unsurların payı olsa da çene bu konuda kritik bir öneme sahiptir. Bu nedenle görünümlerine özen gösteren tüm kadınlar ve erkekler yüzleriyle uyumlu, simetrik ve düzgün hatlara sahip aynı zamanda güçlü ve çekici bir çene yapısına sahip olmayı isterler. 

Çene hattı; yaş alma, genetik etkenler ve çeşitli travmalar dolayısıyla zaman içerisinde belirginliğini kaybedebilir. Çenede sarkma meydana gelebileceği gibi çenenin uç yapısının olması gerekenden daha geride konumlanması söz konusu olabilir. Ayrıca çenenin geniş, sivri ya da asimetrik olması gibi estetik kaygılara neden olabilecek durumlar yaşanabilir. Bu tür sorunlar dolayısıyla görünümünden hoşnutsuz olan kişilerin sıklıkla başvurduğu yöntem jawline dolgu yani çene dolgusu prosedürüdür. Kişi özelinde planlanan ve uzman doktorlar tarafından uygulanan jawline dolgu prosedürü sayesinde çekici, estetik ve simetrik bir çene yapısına kavuşmak mümkündür. Yüz hatlarını daha orantılı göstererek kişinin daha çekici bir görünüme sahip olmasını sağlayan jawline dolgusu yani çene dolgusu sağladığı etki sayesinde en çok tercih edilen medikal estetik prosedürlerden biridir.

Çene bölgesi dış görünüşü etkileyen en önemli etkenlerden biridir. Altın orana sahip olmak için estetik müdahalelere ihtiyaç duyan kişiler tarafından sıklıkla tercih edilen jawline dolgusu, kolay uygulanabilir ve cerrahi olmayan bir medikal estetik prosedürdür. Jawline dolgusu; özellikle asimetri ya da dalgalanmalar şeklindeki çene hattı sorunlarını gidermek ve daha estetik görünümlü bir çene hattına sahip olmak için uygulanan pratik ve konforlu bir tedavidir.

Jawline Dolgusu Nedir?

Çene hattı dolgusu olarak da bilinen jawline dolgusu son derece güçlü ve simetrik bir çene hattına sahip olmak isteyen kişiler için etkili bir çözümdür. Jawline dolgusu çene hattı görünümünün iyileştirilmesi amacıyla sıklıkla tercih edilir. Kolay uygulanabilmesi ve cerrahi bir prosedür içermemesi jawline dolgusunun sahip olduğu avantajlardandır. Özellikle asimetrik ya da dalgalanmalar bulunan çene hattındaki sorunları gidermek, buna bağlı olarak daha estetik görünümlü bir çene hattına sahip olmak için uygulanan medikal estetik prosedürlerin başında jawline dolgusu gelir. 

Jawline Dolgusu Nasıl Yapılır?

Yüzün “V” şeklindeki görünümünü koruyarak yüz, boyun ve gıdı arasında dengeli bir görünüm sağlamak için jawline dolgusundan faydalanılabilir. Yapısal nedenlerin yanı sıra yaşlanmaya ya da kilo almaya bağlı olarak çene bölgesinde şekil bozuklukları meydana gelebilir. Çene dolgusu tedavisiyle çözümlenebilen bozukluklar arasında çenenin geride bulunması ve küçük olması, çenede hacim eksikliği olması, çene hattı çizgisinin belirsizliği, çene asimetrisi ve çene altı sarkması sayılabilir. 

Bunlara ek olarak çene şeklinin yüzün geneliyle uyumsuz olması, çenenin büyük ya da zayıf olması, boyun derisinin kırışması, gıdının sarkması ve çene ucu gamzesi gibi durumları da jawline dolgusu ile gidermek mümkündür.

Jawline dolgusu ile çene şeklinin ve hattının daha keskin ve güçlü hatlara sahip olması sağlanabilir. Çünkü çene ucuna düz olarak her iki tarafa doğru uzanan bir mandibular hatta sahip olmak daha belirgin ve etkileyici bir çene görünümü ile birlikte anılır.

Jawline dolgusu kapsamında çene ucundan kulağın önlerine doğru uzayan mandibular kemik hattına dolgu maddesi enjeksiyonu yapılır. Bu sayede çene ucundan kulaklara kadar uzanan çizginin belirginlik kazanması sağlanır. Çene hattını belirginleştiren ve çene konturunu öne çıkarak jawline dolgusu sayesinde son derece estetik bir görünüm elde edilebilir.

Jawline dolgusu ile uygulama yapılan kişinin çenesini öne almak mümkündür. Böylece çene bölgesi ve yüz arasındaki uyumsuzluğu giderme imkanı elde edilir. Aynı zamanda netliğini yitirdiğinden kişinin olduğundan daha kilolu görünmesine yol açan çene hattı ön plana çıkarılabilir.

Genç bir yüz, üçgen yapılı bir görünümle karakterizedir. Yaş alma gibi etkenlere bağlı olarak çenenin üçgen görünümünün değişmesi olağan ancak düzeltilebilecek bir durumdur. Üçgen görünümün yerini kare görünüme bırakması estetik açıdan tatmin edici bir görünümden uzaklaşmaya neden olabilir. Jawline dolgusu tedavisi ile yaş almaya bağlı olarak değişen yüz yapısının oval haline geri döndürülmesi sağlanabilir. Sonuç olarak daha genç ve estetik görünümlü bir yüze sahip olunabilir.

Jawline Dolgusu Kimler İçin Uygundur?

Jawline dolgusu uygulanabilecek durumlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Daha çekici bir yüz şekline sahip olmak istenmesi,
  • Simetrik bir yüz profili ile estetik bir görünüm hedeflenmesi,
  • Çeşitli nedenlere bağlı olarak çene kısmında deformasyon meydana gelmesi,
  • Çenenin normale oranla daha geride bulunması,
  • Çenede hacim eksikliği olması,
  • Daha dengeli yüz hatlarına sahip olunmak istenmesi,
  • Çene kısmında birtakım şekil bozuklukları bulunması,
  • Çenede asimetrik bir görünüm olması.

Jawline Dolgusu Nasıl Yapılır?

Jawline dolgusu, dolgu maddesinin tedavi edilmek istenen bölgeye enjeksiyonu ile gerçekleştirilen bir medikal estetik prosedürdür. Uygulamaya uygunluğu konusunda karar verilen hastaya lokal anestezik etkili krem sürülerek etki etmesi beklenir. Bu sayede enjeksiyon sırasında hastanın acı ya da ağrı hissetmesi önlenir. Hasta özelinde belirlenen noktalara yine hasta özelinde belirlenen dozda dolgu maddesi, ince uçlu iğneler kullanılarak enjekte edilir. Böylece çenede bulunan çukur bölgelerin doldurulması ve ön planda olan bölgelerin dengelenmesi hedeflenir. Kişi özelinde planlanan ve uygulanan jawline dolgusu sayesinde kişilerin daha soft bir çene görünümüne kavuşması mümkün olur.

Jawline dolgusu kapsamında hyaluronik asit, kök hücre destekli yağ enjeksiyonu ve hastanın kendi vücudundan elde edilen yağ dokusu alternatifleri arasından uygun olan seçilir. Yağ enjeksiyonu ya da kök hücre destekli yağ enjeksiyonu yöntemlerinden biri uygulanacağı durumlarda öncelikle liposuction yapılarak hastadan yağ alınması gerekir. Hyaluronik asit içerikli dolguların enjeksiyonunda liposuction ya da farklı bir prosedür uygulanmasına gerek kalmaz. Son derece pratik ve konforlu bir yöntemdir. Jawline dolgusu sırasında mevcut bölgedeki dokuyla uyumluluğu yakalamak ve çene hattını belirginleştirmek için kalın, yoğun ve lifting etkisi yüksek dolgu maddeleri kullanılmalıdır. 

Jawline Dolgusu Sonrası İyileşme Süreci

Jawline dolgu enjeksiyonunu izleyen 1 hafta boyunca uygulama bölgesinde sertlik ve ödem hissedilebilir. Enjekte edilen dolgu maddeleri genellikle 2 hafta içinde tedavi bölgesindeki dokularda uyum sağlar ve bütünleşir. Böylece ödem ve sertlik hissedilen bölgede yumuşama süreci başlar. 

Jawline dolgusundan sonra ilk anda kişinin yüz hattının görünümünde daha estetik bir dokunuş olduğu fark edilse de, jawline dolgusu etkilerinin net bir şekilde görülebilmesi için uygulama bölgesindeki ödemin geçmesi gerekir.

Jawline dolgusundan sonra enjeksiyona bağlı olarak hafif şiddette bir ağrı görülebilir. Söz konusu ağrı kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyecek düzeyde değildir ve basit ağrı kesiciler kullanılarak kontrol altına alınabilir. Dolgu enjeksiyonundan sonraki ilk 24 saat makyaj yapmamak ve asitli ürünleri cilde temas ettirmemek önemlidir. Ayrıca uygulamayı yapan doktorun belirttiği süre boyunca sauna ve hamam gibi sıcak ortamlarda bulunulmamalıdır. Dikkat edilmesi gereken diğer bir konu yine belirtilen süre boyunca zorlanmaya neden olabilecek ağır egzersizlerden kaçınmaktır.

Jawline dolgusunun kalıcılık süresi ortalama 12 ila 18 ay olmakla birlikte, çeşitli etkenlere bağlı olarak bu sürenin kişi özelinde değişiklik göstermesi mümkündür.

Jawline İstanbul

Çene Dolgu İstanbul

Hizmet Verdiğimiz Bölgeler;

Randevu Formu

İletişim Bilgilerimiz

Adres: Teşvikiye Mahallesi Teşvikiye Caddesi NO:28 Kat:3 Daire:4 Şişli / İstanbul

Telefon: +90 544 450 83 30

Mail: [email protected]

Çalışma Saatlerimiz

 

Günler Saatler
Pazartesi 10:00–19:00
Salı 10:00–19:00
Çarşamba 10:00–19:00
Perşembe 10:00–19:00
Cuma 10:00–19:00
Cumartesi 10:00–19:00
Pazar Kapalı

 

Neredeyiz

Jawline Dolgusu Hakkında Müşteri Yorumlarımız

Shojat Mirzayi
Shojat Mirzayi
2023-10-09
Sayenizde Yanaklarıma bayılıyorum 😍
Nesa Molayı
Nesa Molayı
2023-10-09
Muhteşem dudaklara sahip oldum elinize sağlık 😍
Mohadeseh Behrouzi
Mohadeseh Behrouzi
2023-10-06
Yaa Mükemmel bi Doktor kendisi dudaklarıma bayılıyorumm her aynaya baktikca 😍
Özgür Özyurt
Özgür Özyurt
2023-08-03
Oldukça ilgili ve yaptığı işlemlere çok özenen bir doktor. Sorularımı detaylı bir şekilde yanıtladı ve işlem sonrası takibini de sağladı. Tüm medikal estetik uygulamaları için gönül rahatlığıyla öneriyorum.
Sümeyye Çakmak
Sümeyye Çakmak
2023-07-15
Herkese tavsiye ederim gerçekten işinde çok iyi ve eli çok hafif 🙏
ebru s.
ebru s.
2023-06-01
Mutlu bey, güler yüzü ve samimiyeti ile tüm sorularıma sabırla cevap verdi. Gelecekte de ziyaret etmeyi planlıyorum. Ayrıca kolay kolay kimseyi hele de sağlık ve estetik konularında tavsiye etmez iken Mutlu beyi gönül rahatlığıyla tevsiye edebilirim.
asdfgasdasd
asdfgasdasd
2023-05-03
Eli hafif doktoruma tesekkur ediyorum
Sultan Sakinci
Sultan Sakinci
2023-05-03
Mutlu beyle dolgu ve botox işlemleri yaptık, öncelikle söylemeliyim ki dolgu yaptırmak acılı bir işlem değilmiş, bugüne kadar yanlış yapmışlar:) Hem çok doğal ve güzel sonuçlu oldu hem de pozitif enerjisi ile günümüzü güzelleştirdi. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Tek sorun çok yoğun olması, erkenden aramak lazım
nazan F
nazan F
2023-04-27
Arkadaşımın tavsiyesi üzerine Mutlu Beye botoks yaptırdım, cok memnun kaldım. İlgili ve sıcakkanlı biri.

Jawline Dolgusu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Çene hattının belirginleştirilmesi ve kişiye daha estetik bir görünüm oluşturulması amacıyla uygulanan medikal estetik prosedür jawline dolgu olarak adlandırılır. Jawline dolgusu ile çene hattına hacim kazandırılabilir, çene hattıyla boyun bölgesi arasında belirgin bir ayrım yaratılabilir. Ayrıca jawline dolgu ile çene hattına daha keskin bir açı kazandırmak da mümkündür. Bazı kişilerde görülen asimetrik çene çizgisi görünümünü gidermek için de jawline dolgu tercih edilebilir. Jawline dolgu uygulaması ile ciltte meydana gelen sarkma, dalgalanma ve kırışıklık gibi yan etkileri azaltmak söz konusu olabilir. Jawline dolgusu ile bölgedeki kırışıklıklar azaltıldığı gibi bölgeye dolgunluk kazandırılır ve ince çizgi görünümü yumuşatılabilir.

Jawline yani çene dolgusu, çene estetiği uygulamaları kapsamında en çok kullanılan medikal estetik prosedürdür. Çenede görülen asimetri, eşitsizlik ve çukurluk gibi sorunları düzeltmek için uygulanan çene dolgusu sayesinde daha estetik bir çene görünümüne sahip olunabilir. Çene dolgusu prosedürüyle çeneye sahip olması gereken doğal form kazandırılabilir. Bu sayede, çeneye yüzün diğer unsurlarıyla uyumlu olacak şekillendirme yapılır. Ayrıca yapısal bozuklukların maskelenmesi mümkün olabilir.

Jawline dolgu çenenin ve yüzün estetik açıdan daha etkileyici, genç ve canlı görünmesini sağlayan bir medikal estetik prosedürdür. Bu nedenle jawline dolgusu, uygulama yapılan herkes için ideal ölçüde güzelliği beraberinde getirir. Elbette bunun sağlanması için jawline dolgu hasta özelinde planlanmalı, alanında uzman ve deneyimli doktorlar tarafından uygulanmalıdır. Jawline dolgu sonrası tüm yüzde ve çene altında yani gıdı bölgesinde gergin ve uygun bir form sağlama özelliğine sahiptir. Bu nedenle jawline dolgu herkese yakışır demek mümkündür.

Jawline yani çene dolgusu son dönemlerin en çok ilgi gören medikal estetik prosedürlerindendir. Çene dolgusu kapsamında bir cerrahi prosedüre gerek duyulmaz. Jawline sonrası dikkat edilmesi gerekenler konusunda titiz davranmak elde edilen sonuçlar üzerinde olumlu etkiye sahiptir. Uygulamadan sonraki birkaç gün boyunca çene hareketleri sırasında hassasiyet hissedilebilir. İşlemden sonra 24 saat boyunca duş yapılmaması ve alkol alınmaması önerilir. 3 gün boyunca vitamin ve ağrı kesici almamak; sauna ve buhar banyosu gibi ortamlarda bulunmamak gerekir. Ayrıca bu süre içerisinde havuza girilmesi ve ağır sportif faaliyetlerde bulunulması önerilmez.

Çene dolgusu fiyatları; dolgu işlemi sırasında kullanılacak olan dolgu maddesinin özelliklerine, kalitesine ve kullanılacak miktara bağlı olarak belirlenir. Her bireyin yüz yapısı birbirinden farklı olduğu için çene dolgusu sırasında kullanılması gereken dolgu maddesi miktarı da değişiklik gösterir. Uygulamada mutlaka kaliteli dolgu maddeleri kullanılmalıdır. Çene dolgusu fiyatları belirlenirken dolgu işlemini yapacak olan doktorun uzmanlığı, deneyimi ve uygulama yapılacak olan kliniğin fiyat politikası da belirleyici unsurlar olarak öne çıkar. 

Çene dolgusu sonrası elde edilen sonuçlar hemen görülmeye başlanır. Ancak çene dolgusunun tam olarak oturması için ortalama 10 günlük bir süreye ihtiyaç duyulur. Bu süre sonunda çene dolgusuyla elde edilen sonuçlar ideal görünümüne erişmiş olur. Çene dolgusu prosedürü sırasında elde edilen dolgunun ne kadar süreyle kalıcı olacağı; uygulama yapılan kişinin cilt özelliklerine, hedef bölgenin mevcut durumuna, enjekte edilen dolgu maddesi miktarına ve kullanılan dolgu maddesinin özelliklerine göre değişebilir. Hyaluronik asit içerikli dolgu maddelerinin kalıcılığı genellikle 12 ila 18 ay sürer.

Jawline dolgu prosedürü kapsamında burun ucundan dudaklara ve çene ucuna uzanan çizgide ideal bir açı elde edilmesi amaçlanır. Bunun sonucunda daha oval ve estetik bir görünüm meydana gelir. Aynı zamanda jawline olarak adlandırılan çene hattı belirginleşince gıdı görünümü azalır. Sonuç olarak jawline dolgu yapılan kişinin yüzünde daha net ve keskin hatlara ulaşılır. Jawline dolgu, çene hattındaki kasları belirginleştirerek yüz yapısını ortaya çıkarır ve bir bakıma lifting etkisi sağlar. 

Bir yanıt yazın

Gönder
Merhabalar, sizlere nasıl yardımcı olabilirim?