Mezoterapi uygulamaları, ilk kez 1952 senesinde ve Fransa’da yaşayan Dr. Michel Pistor tarafından gerçekleştirilen bir tedavi seçeneğidir. Özellikle son dönemlerde önemli bir dermokozmetik uygulaması haline gelen mezoterapi, cildin orta tabakasına ince iğneler ile bazı ilaçların enjekte edilmesi anlamına gelmektedir. Kullanılan ilaçlar ise amino asitler, antioksidanlar, vitaminler, hyaluronik asit ve mineraller olmak üzere sınıflandırılmaktadır. Uygulama sırasında bu ögelerin yanı sıra ilaç kullanımı da görülmektedir. Bu sayede işlem öncesinde kişiye özel olarak ilaç karışımları hazırlanabilmektedir.
Mezoterapi uygulaması sırasında kullanılan içerikler, cilt dokusunun onarılması ve yenilenmesi açısından büyük bir önem kazanmaktadır. Çünkü bu ilaçların doğrudan cilde enjekte edilmesi, vücut tarafından sentezlenen elastin ve kolajen seviyelerini doğrudan artırmaktadır. Böylece deforme olan cilt hücrelerinin onarılması ve sağlıklı cilt hücresi sayısının artırılması mümkün hale gelmektedir.
Mezoterapi işlemleri, tüm dünya çapında popüler bir uygulama haline gelmiştir. Bu işlemler sayesinde ise yara izlerinin hafifletilmesi, anti aging etkinin görülmesi, cilt hücrelerinin onarılması, cilt çatlaklarının hafifletilmesi, selülit dokusunun giderilmesi, bölgesel zayıflamanın sağlanması, cilt yenilenmesinin yapılması, yara izlerinin giderilmesi, spor yaralanmalarının tedavi edilmesi, lekelerin hafifletilmesi, kronik ve bölgesel ağrıların tedavi edilmesi, bazı cilt hastalıklarının tedavisi, saç ve saçlı deri hastalıklarının tedavi edilmesi mümkün hale gelmektedir.
Mezoterapi uygulaması, cilt altında bulunan elastik ve kolajen dokularının uyarılmasını sağlamaktadır. Bu sayede elastin ve kolajen etkilerinin artması, immün sistem fonksiyonlarının artış göstermesi, bölgede lenf ve kan dolaşımının düzenlenmesi gibi avantajlar sağlanmaktadır.
Mezoterapi uygulamaları sırasında kullanılması planlanan ilaçlar, uygulamayı yapacak olan uzmanlar ve işlemin yapılacağı kişiler tarafından ortak olarak belirlenmektedir. Bu sayede işlem sonucu kişilerin taleplerine ve beklentilere uygun olarak netice vermektedir.
Mezoterapi Nasıl Yapılır?
Mezoterapi uygulamaları, insan vücudu üzerinde birçok farklı noktaya uygulanabilmektedir. Temel olarak saç, cilt ve vücut mezoterapisi olmak üzere 3 farklı kategoriye ayrılmaktadır. Tüm uygulamalarda izlenen ortak adımlar ise şu şekilde sıralanabilmektedir:
Kişilerin genel sağlık durumlarının değerlendirilmesi ve işlem uygunluğunun belirlenmesi,
Uygulama bölgesindeki problemlerin kesin bir şekilde teşhis edilmesi,
Tedavi için gereken ilaçların başvuran kişiye açıklanması ve tercihlerinin öğrenilmesi,
Uygun ilaçlar ve içeriklerin birleştirilmesi ile kişiye özel uygulama solüsyonlarının hazırlanması,
Bölgesel uyuşmanın sağlanabilmesi için uygulama alanına anestezik etkili kremlerin uygulanması,
Yeterli bir süre boyunca bekleyerek bölgede uyuşmanın sağlanması,
Uygulama bölgesinin antiseptik solüsyonlar ile temizlenmesi,
Kişiye özel tek kullanımlık iğneler ile solüsyonların cilt altına açılı bir şekilde uygulanması,
İhtiyaç duyulması halinde uygulama sırasında mekanik tabancaların kullanılması,
Kişinin uygulama sonrasında dikkat etmesi gereken noktalar hakkında bilgilendirilmesidir.
Mezoterapi işlemleri sırasında düşük dozda ilaçlar ve solüsyonlar kullanılmaktadır. Bu nedenle uygulama bölgesinde bulunan ihtiyaca bağlı olarak birden fazla seans uygulanması gerekebilmektedir.
Mezoterapi Neden Yapılır?
Mezoterapi işlemleri, uygulama bölgesine bağlı olarak farklı şekillerde uygulanmaktadır. Bu uygulamaların neden yapıldığı ise kısaca şu şekilde açıklanabilmektedir:
Mezoterapi işlemleri sırasında hücre zarı, yarı geçirgen özelliğinden uzaklaşmakta ve tam geçirgen bir forma dönüşmektedir. Bu sayede kişiye özel olarak hazırlanan ilaçlar ve solüsyonların tamamen emilmesi mümkün olmaktadır.
Saçlı deri ve saç tellerinin kuruması durumunda mezoterapi oldukça etkili bir seçenektir. Bu uygulamalar ile birlikte saçların ve saçlı derinin nemlenmesi mümkün hale gelmektedir.
Cilt mezoterapisi işlemleri sonrasında bölgesel vücut sıkılaşmasının sağlanması mümkün hale gelmektedir. Bu durum, özellikle yüzde meydana gelen kırışıklıkların azaltılmasında hayli etkilidir.
Mezoterapi uygulamaları ile birlikte bölgesel yağlanmanın önlenmesi mümkün olmaktadır.
Mezoterapi uygulamaları kişilerin daha genç, sağlıklı ve dinamik görünmelerine yardımcı olmaktadır.
Mezoterapi uygulamaları, kişilere ve taleplere bağlı olarak planlanmaktadır. İşlem basamakları ise kullanılacak maddelere ve uygulama alanlarına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir.
Mezoterapi Kimler İçin Uygundur?
Mezoterapi işlemleri, günümüzde birçok kişi ve durum için uygun olan tedavi seçenekleridir. Mezoterapiye uygun kişiler ise kısaca şu şekilde sıralanabilmektedir:
Daha genç, sağlıklı ve parlak bir cilt dokusuna sahip olmak isteyen kişiler,
Genel sağlık durumu iyi olan; otoimmün hastalıklar ya da kanama bozukluğu gibi sağlık sorunları yaşamayan kişiler,
Cilt lekelerindeki renk tonunun açılmasını isteyen kişiler,
Yara izlerinin hafiflemesini isteyen kişiler,
Cildinde ince kırışıklıklar oluşmaya başlayan kişiler,
Selülit ve cilt çatlaklarının azaltılması,
Göz altı bölgesinde oluşan gölgelerin giderilmesi,
Saç dökülmesinin engellenmesi ve saç köklerinin güçlendirilmesidir.
Mezoterapi uygulamaları; şeker hastalığı, kalp yetmezliği, böbrek hastalıkları, ilaç alerjisi ya da duyarlılığı olan kişilere uygulanmamaktadır. Bu nedenle işlem öncesinde kişilerin genel sağlık durumlarının değerlendirilmesi gerekmektedir.
Mezoterapi Avantajları Nelerdir?
Mezoterapi işlemleri, uygulama alanı ve kullanılan solüsyonlara bağlı olarak birçok farklı avantaj sunmaktadır. Bu avantajlar ise kısaca şekilde sıralanabilmektedir:
Mezoterapi işlemleri sırasında, cerrahi operasyonların aksine anestezi, kesi ve dikiş gibi komplikasyon riski bulunan uygulamalar yapılmamaktadır.
İşlem sırasında herhangi bir kesi yapılmadığı için iz kalma riski bulunmamaktadır.
Mezoterapi işlemleri ile daha genç, pürüzsüz, ışıltılı ve sağlıklı bir cilde sahip olmak mümkündür.
Mezoterapi uygulamaları ile cilt çatlakları ve selülit gibi problemlerin giderilmesi mümkün olmaktadır.
Diğer estetik müdahalelere oranla çok daha ekonomik fiyatlara sahiptir. Bu nedenle günümüzde birçok insan cilt ve saç bakımı için mezoterapi uygulamalarından yararlanabilmektedir.
Mezoterapi işlemleri ile göz altı gölgelerinin giderilmesi mümkün olmaktadır.
Mezoterapi işlemlerinin etki göstermeleri için genel olarak tek seans uygulama yapılması yeterli olmaktadır. Ancak daha etkili ve kalıcı sonuçlar almak için 3-4 seanslık uygulama yapılması tavsiye edilmektedir.
Mezoterapi Tedavisinin Yaşı Var Mıdır?
Mezoterapi işlemlerinin uygulanabilmesi için kişilerin 16 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Üst yaş sınırı ise 75 olarak belirlenmiştir. Ancak uzmanlar, mezoterapi uygulaması için en ideal yaş aralığının 20 ila 60 yaş arası olduğunu vurgulamaktadır. Bu nedenle kişilerin, çok küçük yaşlarda değil; en az ergenlik döneminin sona ermesi ile birlikte buna benzer estetik müdahalelerin yaptırılması tavsiye edilmektedir.
Mezoterapi işlemleri, genç yaşlarda özellikle sivilce izleri ve selülit başlangıcı gibi sebeplerden dolayı tercih edilmektedir. Ancak bu sorunların çok yoğun olmaması durumunda yaşın ilerlemesinin beklenmesi ve bu süre zarfı içerisinde sağlıklı yaşam alışkanlıklarının benimsenmesi önerilmektedir. Bu sayede şikayet duyulan problemlerin hafifletilmesi mümkün hale gelmektedir.
Mezoterapi Ne Kadar Kalıcı?
Mezoterapi uygulamalarının kalıcılık süresi, kişilerin günlük yaşam alışkanlıklarına bağlı olarak da farklılık gösterebilmektedir.
Düzensiz ve dengesiz beslenmek, spor ve egzersiz yapma alışkanlıklarının bulunmaması, hareketsiz bir yaşam şeklinin benimsenmesi, stres seviyesinin yüksek olması, cilt bakımına özen gösterilmemesi, uyku düzeninin bulunmaması, kişilerin kendileri çok yormaları ya da zorlamaları gibi etmenlere bağlı olarak şikayetlerin yeniden görülme riski bulunmaktadır. Bu nedenle kalıcı etki isteyen kişilerin, sağlıklı yaşam alışkanlıklarını benimsemeleri ve uzman önerilerini dikkate almaları büyük bir önem taşımaktadır.
Yaa Mükemmel bi Doktor kendisi dudaklarıma bayılıyorumm her aynaya baktikca 😍
Özgür Özyurt
2023-08-03
Oldukça ilgili ve yaptığı işlemlere çok özenen bir doktor. Sorularımı detaylı bir şekilde yanıtladı ve işlem sonrası takibini de sağladı. Tüm medikal estetik uygulamaları için gönül rahatlığıyla öneriyorum.
Sümeyye Çakmak
2023-07-15
Herkese tavsiye ederim gerçekten işinde çok iyi ve eli çok hafif 🙏
ebru s.
2023-06-01
Mutlu bey, güler yüzü ve samimiyeti ile tüm sorularıma sabırla cevap verdi. Gelecekte de ziyaret etmeyi planlıyorum. Ayrıca kolay kolay kimseyi hele de sağlık ve estetik konularında tavsiye etmez iken Mutlu beyi gönül rahatlığıyla tevsiye edebilirim.
asdfgasdasd
2023-05-03
Eli hafif doktoruma tesekkur ediyorum
Sultan Sakinci
2023-05-03
Mutlu beyle dolgu ve botox işlemleri yaptık, öncelikle söylemeliyim ki dolgu yaptırmak acılı bir işlem değilmiş, bugüne kadar yanlış yapmışlar:) Hem çok doğal ve güzel sonuçlu oldu hem de pozitif enerjisi ile günümüzü güzelleştirdi. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Tek sorun çok yoğun olması, erkenden aramak lazım
nazan F
2023-04-27
Arkadaşımın tavsiyesi üzerine Mutlu Beye botoks yaptırdım, cok memnun kaldım. İlgili ve sıcakkanlı biri.