0 544 450 83 30 [email protected] Pzt - Cts: 10:00 - 19:00

Nazolabial Dolgu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Nazolabial Dolgu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Nazolabial dolgu, yüzdeki nazolabial çizgilerin dolgu maddesi enjekte edilerek doldurulması yoluyla uygulanan bir medikal estetik prosedürdür. Nazolabial dolgu enjeksiyonunda, hyaluronik asit bazlı dermal dolgu maddeleri kullanılır. Hyaluronik asit, enjekte edildiği bölgede yıkıma ve dokularda erimeye neden olmadığından son derece avantajlıdır. Hyaluronik asit bazlı dermal dolgu maddeleri, sahip oldukları yapısal özellikler sayesinde enjekte edildikleri bölgedeki hücrelerin içine su çeker. Uygulama bölgesinde daha canlı ve dolgun bir görünüme elde edilmesini sağlar.

Nazolabial dolgu prosedürüne başlanmadan önce hasta muayene edilerek cilt yapısı ve cildin mevcut durumu incelenir. Bu prosedür kapsamında dolgu maddesinin cilt altına bir anda ve tek seferde enjekte edilmesi söz konusu olmadığı için uygulama birden fazla seansta tamamlanır. Nazolabial dolgunun toplam kaç seansta yapılacağı ise hasta özelinde belirlenir. Seans sayısının yanı sıra enjekte edilecek doz miktarı da, hastanın ihtiyaçlarına ve beklentilerine göre değişiklik gösterebilir.

Enjeksiyon yapılacak bölge sterilize edilir. Daha sonra lokal anestezik etkili krem uygulanır ve etki etmesi için belirli bir süre beklenir. Böylece hastanın enjeksiyon sırasında herhangi bir acı ya da ağrı hissetmesi önlenebilir. Dolgu maddesinin enjeksiyonu, ince uçlu iğne ya da kanül kullanılarak yapılabilir. 

Nazolabial dolgu enjeksiyonunun diğer dolgu prosedürleri ile arasındaki en önemli fark, nazolabial dolguda maksimum dolgu maddesinin cilde tek seferinde enjekte edilememesidir. Aksi takdirde, alınan sonucun sağlıklı ve doğal olması söz konusu değildir. Bu tür istenmeyen durumları önlemek için az hacim enjekte edilerek başlanmalı, bu süreçte hastanın gülümsemesinde ve mimiklerinde değişiklik ya da doğallıktan uzak bir görünüm ortaya çıkıp çıkmadığı kontrol edilmelidir.

Nazolabial dolgu tedavisi genellikle iki seansta tamalanır. İlk seansta nazolabial bölgedeki derinlik tamamen giderilmez. Ancak bu durum hastanın süreçle ilgili olumsuz bir fikir sahibi olmasına neden olmamalıdır. Uygulacak olan dolgu maddesinin tamamı tek seferde enjekte edildiği takdirde, hasta enjekte edilen dolgu maddesini hisseder ve yaşam kalitesi olumsuz şekilde etkilenir. Uygulamanın iki seansta tamamlanmasındaki amaç; daha orantılı, estetik ve sağlıklı bir görünüm elde edebilmektir.

Nazolabial dolgu enjeksiyonunun etkisi uygulamanın ardından hemen fark edilebilir olsa da, hyaluronik asit bazlı dermal dolgu maddeleri ortalama 2 hafta boyunca su çekmeye devam eder. Bu sürenin sonunda ise asıl görünüme kavuşmak mümkün olur. 

Hastalar nazolabial dolgu enjeksiyonundan sonra günlük yaşantılarını kaldıkları yerden sürdürebilir. Herhangi bir cerrahi kesi ve dikiş yapılmadığı için uzun bir iyileşme sürecin ihtiyaç yoktur. Ancak, nazolabial dolgu sonuçlarının uzun süre kalıcı ve estetik açıdan tatmin edici olması için bazı noktalara dikkat edilmelidir. 

Bu kapsamda; enjeksiyon sonrası yüz kaslarını zorlayacak hareketlerden ve durumlardan kaçınılmalıdır. Enjeksiyon sonrası erken dönemde aşırı mimik kullanımından ve ağır kaldırmaktan uzak durulmalıdır. Enjeksiyonu takip eden ilk hafta aşırı suyla duş almamak, sauna ve hamam gibi aşırı nemli ve sıcak ortamlardan uzak durmak önerilir. Ayrıca, doktorun önerdiği süre boyunca makyaj yapılmaz ve asit içerikli cilt bakım ürünleri kullanılmaz. 

Nazolabial Dolgu ile Yüzünüzün Görünümünü Değiştirmek Mümkün

Nazolabial bölge, burun tabanı ve ağız köşesi arasındaki bölgedir. Yanak ve ağız arasındaki oluk ise nazolabial çizgi şeklinde adlandırılır. Nazolabial çizgilerin genç yaşlardaki kişilerde de görülmesi mümkün olmakla birlikte yaş alma sonucu yaşanan orta yanak sarkması derinleştikçe nazolabial çizgiler de derinlik kazanabilir.

Orta yüz dolgusu enjeksiyonu, yanak bölgesindeki hacim eksikliğini gidemeye yardımcı olsa da; nazolabial çizgilerin görünümünü giderme noktasında yeterli etkiyi sağlayamayabilir. Bazı kişilerde, herhangi bir yanak sarkması olmasa da, nazolabial çizgiler normale göre daha fazla olabilir. Buna bağlı olarak kişinin yüzünde yorgun ve olduğundan yaşlı bir görünüm oluşabilir.

Burun kanatların ağız kenarına doğru inen nazolabial çizgileri gidermek için tercih edilebilecek en etkili yöntem, nazolabial dolgudur. Yaş almaya, çeşitli genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak belirginleşen nazolabial çizgiler dolayısıyla yüzde olumsuz bir ifade meydana gelebilir. Kişi özelinde planlanan ve uygulanan nazolabial dolgu prosedürü ile bu durumu gidermek mümkündür.

Nazolabial dolgu enjeksiyonu ile yüzde nazolabial çizgilerin oluşmasına neden olan yağ kaybının giderilmesi ve bölgedeki derinleşmeyi ortadan kaldıracak şekilde hacim kazandırılması sağlanır. Nazolabial dolgu son derece pratik ve konforlu bir medikal estetik prosedür olup ne kadar süre kalıcı olacağı her hasta özelinde dolgu maddesinin kalitesine, enjekte edilen doza ve diğer pek çok etkene bağlı olarak farklılaşabilir.

Nazolabial Dolgu Uzman ve Deneyimli Doktorlarca Yapılmalıdır

Burun çevresinden ağız kenarlarına kadar uzanan çizgileri ve bölgedeki kırışıklık görünümünü gidermek için nazolabial dolgu yapılabilir. Bu sayede yüzde daha genç, canlı ve estetik bir görünüm oluşturulabilir. Nazolabial dolgu enjeksiyonu sırasında hyaluronik asit içeren dolgu maddeleri kullanılır. Hyaluronik asit ciltte doğal olarak bulunan, fakat miktarı zaman içinde azalan bir madde olma özelliğine sahiptir. Hyaluronik asit bu nedenle ciltle uyumlu bir maddedir. Cilde gereken desteği sağlayıp cilt görünümünü optimize etmeye yardımcı olur.

Nazolabial dolgu uygulaması; kişi özelinde planlandığı, alanında uzman ve deneyimli doktorlar tarafından doğru tekniklerle uygulandığı takdirde doğal ve estetik açıdan tatmin edici sonuçlar sağlanabilir. Bu unsurlardan herhangi birinin eksik olması durumunda istenilen etkinin elde edilmesi mümkün olmaz. Ayrıca, doğallıktan ve estetik açıdan tatmin edicilikten uzak sonuçlarla karşı karşıya kalınabilir.

Randevu Formu

İletişim Bilgilerimiz

Adres: Teşvikiye Mahallesi Teşvikiye Caddesi NO:28 Kat:3 Daire:4 Şişli / İstanbul

Telefon: +90 544 450 83 30

Mail: [email protected]

Çalışma Saatlerimiz

 

GünlerSaatler
Pazartesi10:00–19:00
Salı10:00–19:00
Çarşamba10:00–19:00
Perşembe10:00–19:00
Cuma10:00–19:00
Cumartesi10:00–19:00
PazarKapalı

 

Neredeyiz

Bir yanıt yazın

Gönder
Merhabalar, sizlere nasıl yardımcı olabilirim?